Odbojkarji Krke so v 13. krogu 1. DOL za moške v Murski Soboti morali priznati premoč Panviti Pomgrad, ki je slavila s 3:0 (20, 21, 20).

1. DOL za moške, 13. krog
Panvita Pomgrad – MOK Krka
3:0 (25:20, 25:21, 25:20)

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 7, Pelemiš 13, Kvas, Detela 6, Rojnik 1, Flisar 8, Bogožalec 15, Grabar, Drvarič 1, Fridrih, Menih.
Krka: Brulec, G.Erpič 6, Vrhovšek 1, Kosmina 12, U.Erpič 3, Drobnič 9, Pucelj 1, Bregar 2, Lindič, Klobčar 2, Turk 7, Vesel, Plot.

Odbojkarji Krke so v tekmo vstopili oslabljeni, saj je zaradi poškodbe na klopi obsedel kapetan Luka Brulec. Na mestu korektorja je tako priložnost dobil Martin Kosmina. Tekma se je pričela precej izenačeno in ekipi sta bili do drugega tehničnega odmora še povsem skupaj, nato pa so vajeti, na račun nekaj uspešnih blokov ter napak gostov, prevzeli domači in povedli z 21:17, prednosti pa niso več izpustili iz rok.

Skromen večer je tokrat imel Miha Bregar, ki je vpisal vsega 2 točki. (foto: arhiv, M. Eržen)
Skromen večer je tokrat imel Miha Bregar, ki je vpisal vsega 2 točki. (foto: arhiv, M. Eržen)

Drugi niz so bolje pričeli novomeški odbojkarji. Valentin Turk je z močnimi servisi oddaljil nasprotnika od mreže in Krka je do desete točke nabrala že šest točk prednosti. Trener domačih Dejan Fujs je posegel po menjavi organizatorja igre, po kateri je Panvita uspela zmanjšati zaostanek. Martin Kosmina je Krko zopet oddaljil na štiri točke prednosti, toda domači so zaostanek izničili in izid poravnali na 20. točki. V zaključku niza so Prekmurci s tremi zaporednimi bloki povsem ustavili napad Krke in zasluženo povedli z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu je trener Krke Jernej Rojc premešal postavo. Na klop je poslal Drobniča in na njegovo mesto postavil Kosmino, priložnost na položaju korektorja pa je dobil Ivan Vrhovšek, kar pa ni bilo dovolj za razigrane varovance Dejana Fujsa. V nadaljevanju so ob večji prednosti domačih priložnost dobili še Gašper Klobčar, Luka Lindič in Uroš Erpič, ki se je še posebej izkazal. V igro je vnesel svežo pozitivno energijo, po uspešno izvedenem napadu pa je z dobrimi servisi, vpisal je tudi dva asa, povzročal težave sprejemalcem Panvite. Krka se je približala na tri točke zaostanka, a do preobrata ni prišlo.

Več lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze.

Rezultati ostalih tekem 13. kroga:
Maribor – SIP Šempeter 3:1 (-21, 18, 22, 27)
Triglav Kranj – Fužinar Metal Ravne 3:1 (-18, 11, 21, 21)
National Žirovnica – Calcit Volleyball 0:3 (-22, -25, -22)
Salonit Anhovo – ACH Volley 0:3 (-22, -20, -20)

Sreda, 23. 12. 2015, 14. krog:
SIP Šempeter – Salonit Anhovo
ACH Volley – National Žirovnica
Calcit Volleyball – Triglav Kranj
Fužinar Metal Ravne – Panvita Pomgrad
Krka – Maribor

Krka bo v sredo  ob 20. uri še zadnjič v letošnjem koledarskem letu nastopila pred domačo publiko. V športno dvorano Marof prihaja ekipa Maribora. Vabljeni!

infografika 13 panvita krka