Odbojkarji Maribora so v tekmi 14. kroga 1. DOL  za moške v Novem mestu v treh nizih premagali domačo Krko.

1. DOL za moške, 14. krog
MOK Krka – OK Maribor
0:3 (-21, -20, -20)

Dvorana Marof, gledalcev 130, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).
Krka: Brulec 8, Ožbalt, G. Erpič 3, Vrhovšek, Kosmina 10, U. Erpič, Vesel, Drobnič 5, Pucelj, Bregar 6, Klobčar, Turk 11, Plot.
Maribor: Horvat 13, Mlakar 6, Abraham, Vrabl, Zidar, Košenina 9, Kasnik, Šoštarič, Uremovič 8, Virtič, Plesec 10, Kruplež.

Odbojkarji Maribora so brez večjih težav še drugič letos pokorili novomeško Krko in s tem naredili velik korak k uvrstitvi v modro skupino, Krkaši pa bodo sezono po vsej verjetnosti nadaljevali v zeleni skupini.

Odbojkarji Krke so kljub nekoliko boljšemu sprejemu naredili preveč napak, tudi igra v napadu ni bila na ravni zadnjih nekaj predstav, kar pa je ekipa Maribora znala izkoristiti. Krkaši so korak z gosti držali le do prvega tehničnega odmora, nato so gosti počasi, a vztrajno pričeli nabirati prednost. Domači so poskušali z odmori in menjavami priti do želenega preobrata, toda zmage gostov niso uspeli ogroziti.

Več o tekmi lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ali v poročilu na spletni strani Dolenjskega Lista.

Odbojkarje čaka novoletni odmor, po novem letu, natančneje 9. januarja, pa bodo Krkaši nastopili na zaključnem turnirju Pokalnega tekmovanja v Kamniku. Državno prvenstvo se nadaljuje v sredo 13. januarja, ko v Marof prihaja Šempeter. Tekma bo ob 20. uri.

prikaznaPred novoletnim odmorom pa bo v športni dvorani Marof potekal 2. Dobrodelni odbojkarski izziv »6na2«. Gre za projekt s ciljem promocije športa in odbojke na osnovi dobrodelnosti.

Dobrodelni odbojkarski izziv je pravi športni spektakel, kjer na eni strani odbojkarske mreže šest članov aktualne zmagovalne odbojkarske ekipe Delavskih športnih iger, izzove dva člana Moškega odbojkarskega kluba Krka na drugi strani. V drugi izvedbi dogodka bo tako poklicne odbojkarje novomeškega kluba izzvala rekreativna ekipa podjetja Krka d.d., ki je v letu 2015 prepričljivo osvojila prvo mesto v 55. izvedbi Delavskih športnih iger.

2. dobrodelni odbojkarski izziv »6na2« bo v ponedeljek, 28.12.2015, ob 18. uri v Športni dvorani Marof v Novem mestu. VABLJENI!

infografika 14 krka maribor