V petek, na Božič, 25.12.2015, smo se odpravili v Maribor na prvi letošnji zbor moške kadetske odbojkarske reprezentance Slovenije. Kmalu po prihodu smo že opravili prvi trening, ki pa je potekal z rahlo nervozo, saj je bila večina stvari za nas novih.

Kmalu smo se bolje spoznali z novimi soigralci in trenerjem, zato sta oba treninga, ki smo ju opravili naslednji dan, potekala bolj sproščeno. V Mariboru smo tako opravili tri kvalitetne treninge, v nedeljo pa se že, skupaj z žensko kadetsko reprezentanco, odpravili v Šibenik, kjer smo sodelovali na mednarodnem turnirju MEVZA. Tam smo kmalu po prihodu opravili trening.

repka_kadeti_3

V ponedeljek sta nas čakali že prvi tekmi. Proti Madžarom smo odigrali dobro, a se je ob zaključkih setov poznala neuigranost, saj je bila za našo ekipo to sploh prva skupna tekma – rezultat je bil 3-1 v korist Madžarov. Naslednji obračun s Slovaki smo odigrali zelo borbeno, kar se nam je ob koncu tudi obrestovalo, saj smo Slovake po napeti končnici premagali po petem setu.

repka_kadeti_5V torek sta bili na sporedu že naslednji tekmi. Prvo smo odigrali v zgodnjih jutranjih urah, kar se je poznalo tudi v naši igri. Proti močnejšim in za glavo višjim nasprotnikom nismo imeli prave možnosti za zmago, Čehi pa so nas tako suvereno premagali s 3-0. Naslednja tekma je bila za nas pomembnejša. Potrebovali smo zmago, temu primerno pa smo tudi pristopili v polju. Proti Avstrijcem smo odigrali zbrano in ‘sosede’ premagali s 3-0. Zadnjo tekmo turnirja smo odigrali v sredo. Glede na razplet ostalih tekem sta nam za osvojeno tretje mesto zadostovala že osvojena dva seta, a na takšne kalkulacije se nismo zanašali in Hrvate gladko premagali s 3-0, tako pa se zasluženo veselili tretjega mesta na turnirju MEVZA v Šibeniku.

Nekaj manj kot teden dni je minilo kot bi mignil. V družbi novih soigralcev smo preživeli nepozabne trenutke, se zabavali in uživali v kvalitetnih odbojkarskih predstavah. Veseli to, da smo prav vsi (Leon, Aljoša, Anže) imeli vidne vloge v ekipi. Aljoša je igral kot prvi podajalec, Anže in Leon pa sta se izmenjavala na mestu libera. Naše druženje se je žal prehitro zaključilo, zato se prav vsi že veselimo naslednjega snidenja z ekipo, s katero smo, vključno s trenerjem, v samo šestih dneh preživeli zares izjemne trenutke.

Foto: Kafol

repka_kadeti_2