Odbojkarji Calcita so v drugi polfinalni tekmi pokala Slovenije na domačih tleh s 3:0 (21, 20, 15) premagali Krko in se zasluženo uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z ACH Volleyem.

Pokal Slovenije, 1/2 finale
Calcit Volleyball – MOK Krka
3:0 (21, 20, 15)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Skudnik (Mežica) in Pevc (Škofja Loka).
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 7, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan, J. Brulec 6, Lakner 1, Kotnik 10, Ž. Štern 11, Videčnik 2, Konjedic.
Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 4, Vrhovšek, Kosmina 10, U. Erpič, Vesel, Drobnič 6, Pucelj, Bregar 5, Mijatović 4, Klobčar, Turk 9, Plot.

Krkašem ni uspelo presenetiti Kamničane. (foto: Klemen Brumec)
Valentin Turk je bil z 9 točkami drugi najuspešnejši igralec Krke. (foto: Klemen Brumec)

Odbojkarji Krke so pred številčno publiko v ŠD Kamnik morali priznati premoč favoriziranim domačinom. Krkaši, ki so igrali brez prvega korektorja Luke Brulca, so storili preveč lastnih napak, predvsem na servisu, da bi lahko iztržili kaj več.

Borili smo se, česa več nismo bili sposobni. Na servisih smo naredili preveč lastnih napak, vendar je bil to edini način, da bi domačinom onemogočili njihove napade. Tveganje se nam žal ni obrestovalo, na žalost smo igrali tudi brez obeh prvih korektorjev, zato smo morali kombinirati. Zmaga Calcita je bila zaslužena,” pa je po porazu Krke dejal Sergej Drobnič, ki je še lani nosil dres Calcita Volleyballa.

Več lahko preberete v podrobnejšem poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ali  v poročilu na spletni strani Dolenjskega Lista.

Kamničani se bodo danes v velikem finalu pomerili z ACH Volleyem. Tekma bo ob 19. uri.

Odbojkarji Krke bodo že v sredo 13. januarja nadaljevali s 15. krogom državnega prvenstva. V športno dvorano Marof prihaja SIP Šempeter. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!

Vabljeni še k ogledu fotografij, za katere je poskrbel Klemen Brumec.