V nedeljo, 17.1. 2016, se je na Brezovici odvijal prvi turnir kadetov v A-ligi Zahod. Na turnirju so nastopile štiri ekipe: Brezovica, Črnuče ACH, Kekooprema Žužemberk in Krka.

Na turnirju so za ekipo Krke nastopili: Borin Anže, Gorše Leon, Kafol Aljoša, Kovačič Tibor, Gotenc Sašo, Mišjak Maj, Brkopec Fran in Mohorčič Tadej. Doma je zaradi bolezni ostal Kočevar Žiga.

V prvi tekmi smo se pomerili z najbolj resnim kandidatom za prvo mesto, ekipo Črnuč. V prvem setu smo začeli medlo in preveč neodločno, tako da so Črnuče hitro nizale točko za točko. Ob solidnem sprejemu nikakor nismo mogli prebiti visokega bloka Črnuč. Prvi set je bil hitro izgubljen z rezultatom 25:16. V drugem setu smo bolj odločno servirali in predvsem v začetku tudi odločno zaključevali napade in protinapade, kar nam je dalo energijo v nadaljevanju seta. Uspešno smo servirali in v samo končnico seta prišli popolnoma poravnani imeli tudi set žogo za zmago v drugem setu, pa vendar naredili nepotrebno napako na dober sprejem ko sta se podajalec Kafol in Kovačič zgrešila v napadu. V naslednji točki so Črnuče naredile break in set z 26:24.

Po tekmi so bili igralci razočarani predvsem nad svojo predstavo ne pa toliko nad rezultatom, saj se igralci dobro zavedajo, kdaj igrajo dobro in kdaj slabo. Potrebno se je bilo zbrati za naslednjo tekmo proti ekipi Brezovice, lanskim nasprotnikom v finalu DP dečkov. Brezovica je v prvi tekmi premagala Žužemberk z 2:1.

Svojo priložnost je ob odsotnosti Gašperja Klobčarja izkoristil mladi Aljoša Kafol, ki si je priboril tudi naslov najboljšega podajalca na turnirju po izboru trenerjev. (foto: arhiv)
Na tekmi proti Brezovici je poškodbo prsta staknil podajalec Aljoša Kafol. (foto: arhiv)

V drugi tekmi igra ni in ni stekla, ponovno smo igrali preslabo v napadu in Brezovica je nizala break točke. Igra se je sestavila samo v določenih trenutkih, ko smo odigrali po dobrem sprejemu tudi natančno podajo in napadalci so uspešno zaključevali napade. Pa vendar smo to premalokrat ponovili, da bi bili lahko uspešni. Brezovica je prvi set dobila z rezultatom 25:18. Pri menjavi strani smo se poskušali prebuditi, spodbuditi, da začenjamo znova z rezultatom 0:0 in odigramo bolje. Očitno je bil šok v prvem setu premočan, da bi se lahko hitro zdramili. Zdramile so nas sodniške napake, ki pa so bile narejene v škodo ekipe Krke, ki si je skušala priboriti povratek v tekmo, predvsem pa so postali igralci še bolj nervozni in energijo potrebno za povratek v tekmo porabili predvsem za prekomerno ukvarjanje z sodniškimi napakami. Vseeno, Brezovica je bila boljši nasprotnik in zasluženo zmagala tudi v drugem setu z rezultatom 25:20. Med tekmo si je prst poškodoval podajalec Kafol, ki pa je ob bandaži odigral do konca, po povratku v Novo mesto pa na Urgenci dobil mavec za 14 dni.

Dobro smo se pripravljali, vložili veliko energije in dobili prave občutke na treningih med tednom, zato smo upravičeno pričakovali boljše predstave. Tokrat nismo dobili nazaj, to kar smo med tednom vložili v trening in pripravo, bomo pa zato naslednjič, saj se dobro delo vedno obrestuje na daljši rok.

Uspešno smo vklopili novega člana prve postave, Frana Brkopca, ki je odigral obe tekmi zelo solidno. Pridno trenira tudi Mohorčič, ki bo kmalu dobil priložnost. Upamo, da se kmalu vrne tudi oboleli Kočevar. Kafol bo moral najprej sanirati poškodbo prsta, vseeno pa bo med tem več časa posvetil kondicijski pripravi in preventivnim vajam. Veselimo se tudi, ker ekipa kadetov raste po številu članov, saj bomo kmalu priključili še dva igralca; Vasja Rastoder in Andraž Ostrovršnik, še vedno vztrajata in napredujeta na treningih, zato bosta kmalu registrirana za kadetsko ekipo. Ekipa bo kmalu tudi po številu »prava ekipa«.

Rezultate in lestvico si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.

MOK