Odbojkarji ACH Volleya so v tekmi 18. kroga 1. DOL za moške s 3:0 (18, 16, 15) premagali novomeško Krko.

1. DOL za moške, 18. krog
ACH Volley – MOK Krka
3:0 (18, 16, 15)

Dvorana Tivoli, gledalcev 50.
ACH Volley: Flajs, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 2, Walker 13, Purič 10, Ledinek, Satler 1, Pleško, Jurić 4, Donik, Mochalski 14, Terpin 11, Koncilja.
Krka: L. Brulec 4, Ožbalt, G. Erpič 1, Vrhovšek 1, Kosmina 2, U. Erpič, Drobnič 9, Pucelj 1, Bregar 4, Klobčar, Turk 4, Plot.

Odbojkarji ACH Volleya so pred maloštevilčnimi gledalci v dvorani Tivoli brez težav prišli do nove zmage in potrditve prvega mesta ob zaključku prvega dela tekmovanja. Krkaše so nadigrali v vseh prvinah, največjo razliko pa so naredili na sprejemu začetnega udarca. Novomeški odbojkarji so s težavo krotili močne servise nasprotnikov, prejeli so tudi 10 asov, zadali pa le enega. Gostje so korak s tekmeci držali le v začetku prvih dveh nizov, kaj več pa domačini niso dopustili. Oranžni zmaji so silovito odprli še tretji niz in po asu Mochalskega za 12:4 je bilo že jasno, da bo ACH vknjižil novo zmago.

Več o tekmi si lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ali v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Sergej Drobnič je bil z 9 točkami najboljši posameznik pri Krki. (foto: M. Eržen, arhiv)
Sergej Drobnič je bil z 9 točkami najboljši posameznik pri Krki. (foto: M. Eržen, arhiv)

S tekmami 18. kroga se je včeraj zaključil prvi del tekmovanja v letošnji sezoni. Najboljših šest ekip bo tekmovanje nadaljevalo v modri skupini, preostale štiri, med njimi tudi Krka, pa se bodo med seboj merile v zeleni skupini.

Modra skupina:
ACH Volley 10 točk
Calcit Volleyball 8 točk
Panvita Pomgrad 6 točk
Maribor 4 točke
Triglav Kranj 2 točki
Salonit Anhovo 0 točk

Zelena skupina:
SIP Šempeter 21 točk
Krka 18 točk,
National Žirovnica 9 točk
Fužinar Metal Ravne 5 točk

Zelena skupina bo s tekmami pričela 13. februarja. V prvem krogu bo Krka doma gostila zadnjeuvrščeni Fužinar Metal Ravne (ŠD Marof, 20.30), SIP Šempeter pa bo gostoval v Žirovnici.

infografika krog 18 ach volley krka