V soboto je bila v zgodnjih popoldanskih urah odigrana tekma 3. DOL zahod, 11. kroga, med ekipama Krka II in Calcit Volleyball III, v nedeljo pa so se kadeti odpravili na turnir v Žužemberk.

Za nekaj lepih blokov je poskrbel Rok Dimič. (foto: arhiv, M. Eržen)
Za nekaj lepih blokov je poskrbel Rok Dimič. (foto: arhiv, M. Eržen)

Na sobotni tekmi mlajših članov so nastopili: Ogulin Tadej ©, Murko Anže, Lindič Luka, Dimič Rok, Kafol Aljoša, Borin Anže, Ban Virant Anže, Gotenc Sašo, Pečnik Mark, Kovačič Tibor in Zorko Matic. Zaradi bolezni je manjkal Malenšek Tin. Kapetansko vlogo je prevzel Ogulin Tadej.

Tako kot v prvem srečanju obeh ekip, so bili tudi tokrat boljši Kamničani, ki so predvsem odlično igrali v napadu in obrambi. Povezava obeh elementov pa je bila tista razlika, ki je pomenila, da je bil Kamnik boljši. Na obeh straneh so dali igralci vse od sebe, pokazali ogromno želje in borbenosti, tako da so gledalci lahko videli kar nekaj dolgih izmenjav in atraktivnih točk. Pri Krki se je najbolj izkazal Rok Dimič, ki je odlično zaustavljal napade nasprotnikovih napadalcev, nekajkrat pa tudi uspešno sam zaključil napad preko 1. tempa. Prvič je v ekipi nastopil Anže Ban Virant, ki se je izkazal predvsem z nekaj odličnimi skok servisi in bloki, medtem ko je imel tako kot ostali napadalci veliko težav v napadu, saj tokrat žoge podajalcev niso bile tam kot ponavadi. Končni rezultat 3:0 (22, 24, 21) v korist Calcita. Naslednja tekma mlajše člane čaka že v petek, 12.2., pri ekipi Črnuče ACH ob 19.45.

Lestvico in rezultate si lahko ogledate na povezavi.

Kadeti v nedeljo odlični

Že naslednji dan so se nekateri mlajši člani pomerili še v kategoriji kadetov. Kafol, Gorše, Borin, Gotenc in Kovačič so nastopili tako v soboto kot v nedeljo, medtem ko so se jim na turnirju v Žužemberku pridružili še Brkopec, Kočevar, Mišjak in Mohorčič.

V prvi tekmi, prvič v sezoni, je bil na sporedu »dolenjski El Classico«, med Žužemberkom in Novim mestom. Tokrat pravega derbija ni bilo, saj so Krkaši svoje suhokranjske vrstnike premagali izredno zanesljivo. Dvomov o zmagovalcu je bilo konec že do polovice prvega in drugega seta, saj so si naši fantje priigrali veliko prednost. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 (16, 12).

Odbojkarji Krke letos res nimajo sreče s poškodbami. Tokrat jo je skupil še Leon Gorše. (foto: arhiv, M. Eržen)
Leon Gorše je z močnimi servisi načel triglavsko barko. (foto: arhiv, M. Eržen)

V drugi tekmi se je Krka pomerila s starimi znanci iz kvalifikacij, kjer je vsaka ekipa zmagala po enkrat, vendar je na zadnji kvalifikacijski tekmi v Kranju, zanesljivo slavila Krka in se prav po zaslugi te tekme tudi uvrstila v A ligo. Tudi tokrat smo začeli izredno sproščeno hitro povedli nekaj točk, pa vendar nismo nadaljevali v enakem tempu, pač pa dovolili, da so se Kranjčani približali na točko do dve zaostanka. Ko je prišel na servis Gorše Leon, se je začela triglavska barka v prvem setu ekspresno potapljati. Gorše je odprl svojo serijo z asom, potem pa jih je nanizal še nekaj, gostujoči trener Centa je porabil oba time outa, da bi zaustavil odlične skok servise Leona, vendar neuspešno. Odlično smo v tem obdobju igrali tudi v polju in protinapadih, kjer se je izkazal predvsem Borin. Ob začetku serije je bil rezultat 14:11, po koncu pa kar 24:12. Zmagovalec prvega seta je bil odločen, končni rezultat 25:12 za Krko. V drugem setu smo pričakovali boljšo igro Triglavanov, saj imajo dobro ekipo in znajo igrati odlično odbojko. Rezultat je bil do 13 točke izenačen, tekma napeta, točke atraktivne tako da so navijači obeh ekip lahko uživali v napeti odbojki. Potem pa je odlično serijo štirih točk z dobrimi servisi odprl Tibor Kovačič, in uspeli smo pridelati dve točki prednosti za gorenjski time out pri 15:17. Takoj zatem sta sledili dve menjavi točk in ko je prišel na servis še Kočevar smo zopet uspeli narediti 2 break točki, kar je pomenilo 20:16, ob drugem gorenjskem time outu. Pri rezultatu 23:19, je kazalo da da je tekmo za Krkaše že pod streho, vednar ni bilo ravno tako. Prvi time out smo zahtevali pri 23:21, vendar to ni ravno pomagalo saj so uspeli gostje izenačiti na 23:23, potem smo le obrnili naslednjo točko za 24:23. Nismo uspeli zaključiti prve, ampak šele drugo zaključno žogo za končni rezultat 26:24. Ponovno se je izkazal Borin v protinapadih iz cone 4, v coni 2 pa sta odlično zaustavljala napadalce Kočevar in Kovačič s pasivnimi bloki.

Naslednji turnir čaka kadete čez slab mesec dni, ko se bodo pomerili z najmočnejšima ekipa v skupini Črnučami ACH in Žirovnico na turnirju v Sostrem, 6.3. 2016.

Rezultate in lestvico si lahko ogledate na povezavi.