Odbojkarji Krke so v tekmi 2. kroga zelene skupine na gostovanju v Žirovnici izgubili s 3:1. Gorenjce je do zmage povedel Potočnik.

1. DOL, zelena skupina, 2. krog
National Žirovnica – MOK Krka
3:1 (19, -23, 22, 17)

National Žirovnica: Kegljevič, Bajdak 16, Hrovat, Tučen 10, Peljhan 3, Dolenc, Beravs 2, Zorman 3, Šikanič, Potočnik 21, Toman, Mulec 10, Lindič 4, Blagne.
Krka: Brulec 13, G. Erpič 9, Vrhovšek, Kosmina 11, U.Erpič, Vesel, Drobnič 16, Pucelj, Bregar 5, Klobčar 1, Turk, Plot, Ožbalt,

Odbojkarji Žirovnice, ki so zadnjo zmago zabeležili ravno proti Krki 5. decembra,  so se včeraj še tretjič letos izkazali kot pretrd oreh za novomeške odbojkarje.

Čeprav so Krkaši tekmo odprli s tremi uspešnimi bloki in si hitro nabrali manjšo prednost, pa se je ta prednost po prvem tehničnem odmoru pričela topiti, ob drugem tehničnem odmoru pa so v vodstvo že prešli domači. Krkaši so si v drugem nizu priigrali vsaj častni niz z minimalno razliko. Kljub temu, da so vodili tudi večji del tretjega niza pa tega niso zmogli obrniti v svojo korist. V zaključku so nekaj več zbranosti pokazali domači in zasluženo povedli z 2:1. Tudi v četrtem nizu so več odločnosti pokazali gostitelji. Dolenjcem ni uspelo najti odgovora najti na dobro igro domačih, pri katerih je bil razigran Potočnik, svoj delež pa so pristavili tudi Bajdak in ostali soigralci.

Več o tekmi si lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze.

Do prve zmage v zeleni skupini so sinoči prišli tudi igralci Fužinarja, ki so v gosteh z 2:3 (25:22, 23:25, 26:24, 19:25, 10:15) ugnali Šempeter.

Prihodnjo soboto 27. februarja bo Fužinar gostil Žirovnico, v športno dvorano Marof pa prihajajo Šempetrani. Tekma ob 20. uri. Vabljeni!

infografika zelena 02 zirovnica krka