Odbojkarji Krke so v tekmi 3. kroga zelene skupine sinoči v Marofu s 3:1 ugnali SIP Šempeter. V dresu Krke sta bila najbolj razpoložena Drobnič (21) in Kosmina (18).

1. DOL, zelena skupina, 3. krog
MOK Krka – SIP Šempeter
3:1 (23, -15, 22, 16)

Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj), Markelj (Bled).
Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 9, Vrhovšek 7, Kosmina 18, U.Erpič, Vesel, Drobnič 21, Pucelj 2, Bregar 11, Lindič, Klobčar, Turk, Plot.
SIP Šempeter: Marovt 2, Robida 5, Oder 2, Kos 4, Pokeršnik 22, Majer, Javornik 11, Vrhunc, Kumer 12, Hrastovec.

Gostje so si obstanek v ligi zagotovili že pred tem srečanjem, zato so priložnost dobili tudi nekateri mlajši igralci, odbojkarji Krke pa so pred domačo publiko teden dni po porazu v Žirovnici zopet zaigrali tako kot znajo. Domači so prevladovali v vseh prvinah igre, gosti so sicer imeli boljši sprejem, kar pa jim ni dosti pomagalo. Domače sta do zmage povedla sprejemalca Kosmina in Drobnič, ki sta dobro igro na sprejemu okronala z odlično igro v napadu. Na mestu korektorja je namesto kapetana Luke Brulca dobil Ivan Vrhovšek in tekmo sklenil s sedmimi točkami. Napad nasprotnikov je na mreži štirikrat uspešno zaustavil Grega Erpič.

Krkaši so s to zmago razblinili še zadnje dvome o uvrstitvi v končnico. Na vprašanje, s kom se bodo pomerili v četrtfinalu, pa bodo odgovor dali naslednji trije krogi. Vsekakor pa bo tekmec atraktiven, bodisi pokalni prvak Calcit Volleyball bodisi aktualni državni prvak ACH Volley. Boj za obstanek pa bosta do zadnjega bila Fužinar in Žirovnica. Korošci so sinoči na domačem igrišču ugnali Gorenjce in se tako približali na zgolj dve točki zaostanka.

Več o tekmi lahko preberete tudi v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ali v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista, kjer je poleg besedila tudi nekaj foto utrinkov.

V naslednjem krogu, v soboto 5. marca, bodo Krkaši gostovali pri Fužinarju, Šempeter pa se bo doma pomeril z ekipo Žirovnice.

infografika zelena 03 krka sempeter

Do zmage tudi mlajši člani

Že v petek so v tekmi 13. kroga 3. DOL zahod na gostovanju v Kanalu do svoje četrte zmage v sezoni prišli mlajši člani MOK Krka, ki so z 0:3 (22:25,21:25,20:25) odpravili Salonit Anhovo II. S to zmago so se povzpeli na 7. mesto. Prihodnjo soboto 5. marca bodo mladi odbojkarji ob 14. uri v športni dvorani Marof gostili Kostanjevico na Krki.