V soboto, 5. 3. 2016, so mlajši dečki MOK Krke z zmagama nad vrstniki iz Kočevja in Žirovnice v Športni dvorani Mokronog kot zmagovalci turnirja napredovali v prvo dvajseterico.

V prvem setu prve tekme proti ekipi Kočevja je četvorka Črt, Luka, David in Anej že v začetku naredila veliko število neizsiljenih napak. Visoko vodstvo Kočevja nista omilila niti vstop Matevža Hvale in Jake Pavlina. Predvsem zaradi velikega števila napak – 16, je bila zmaga prve četvorke Kočevja v prvem nizu povsem zaslužena. Najučinkovitejši pri Krki v tem nizu je bil David Cimermančič z desetimi točkami.

Druga četvorka Krke, Jure, Timotej, Erazem in Žiga ter kasneje še Jure, so v 2. nizu morali reševati ekipo pred porazom. Igro so vzeli precej bolj resno, kot večina omenjenih članov ekipe, ki je zaigrala v prvem nizu, ter že v začetku niza povedli za nekaj točk ter razliko do konca niza z majhnim številom napak – 8, uspešno obdržali.

V tretjem nizu je trener Prah dal priložnost najizkušenejšim igralcem. David in Jaka sta zelo uspešno z bloki zaustavila nekaj nevarnih napadov Drobniča, Jure in Matevž pa sta Davida in Jakata zaposlovala z žogami tako, da sta David in Jaka večkrat neubranljivo zaključila napad. Rezultat 25 : 7 za Krko v tretjem nizu in le 4 neizsiljene napake so dovolj zgovorne priče, da so fantje zelo resno vzeli nadaljevanje turnirja.

Resnost so uspešno prenesli v naslednja dva seta proti Žirovnici. Prva četvorka Krke (Erazem, Jaka, Anej in borbeno razpoložen Timotej) tekme proti Žirovnici je ob le šestih neizsiljenih napakah premagala ustrezno postavo Žirovnice v prvem nizu s 25 : 18. Druga četvorka, David, Matevž, Jure in Luka ter rezervist Žiga, so imeli nekoliko težje delo v drugem nizu, saj se je soočila z najboljšo četvorko Žirovnice. To dejstvo jih ni zmedlo. Dosegli so kar 21 točk (nasprotniki so naredili vsega 4 neizsiljene napake) in sami napravili 10 neizsiljenih napak. Kljub velikemu številu napak pa so z vztrajno tvegano igro naredili pet točk prednosti – 25 : 20.

Najučinkovitejši igralci Krke: David Cimermančič (28 točk / 5 napak), Jaka Pavlin (21/7), Jure Vidmar (11/4), Matevž Hvala (6/3) in Žiga Kastelic (4/2).

Z zmago si je Krka zagotovila najmanj 19. mesto v državnem prvenstvu med 29-timi ekipami. Če bo ekipa na naslednjem turnirju dosegla 3. mesto, bo izenačila lansko 17. – 18. mesto, če pa bodo prvi ali drugi na turnirju, pa bodo svojo uvrstitev v državnem prvenstvu glede na lani izboljšali.

MOK