Selekcija mlajših dečkov MOK Krke je v soboto, 19. 3. 2016, v Kranju premagala ŠD Brezovico in Triglav Kranj. Na turnirju je sodelovala tudi ekipa iz Žirovnice, ki pa je morala dvakrat zapored priznati premoč domačim igralcem iz Kranja ter gostom iz Brezovice.

V prvem nizu prve tekme proti vrstnikom iz Brezovice so igralci Krke (Jaka, Matevž, Luka in Anej) s slabšo postavitvijo v obrambi ustvarili pogoje za izenačen začetek. Do 10. Točke si nobena izmed ekip ni priigrala več kot po eno točko prednosti. Po seriji napak pa je Brezovica povedla s 13 : 10 ter trenerja Krke, Andreja Praha prisilila, da je vzel prvi odmor za nasvet igralcem. Po odmoru so krkaši naredili samo eno neizsiljeno napako, močno so popravili postavitev v obrambi, natančneje pa so zato izvedli več uspešnih napadalnih akcij preko Jakata Pavlina. Z delnim izidom 15 : 3 je Krka povedla v nizih z 1 : 0 (25 : 16). Ekipa Krke je v prvem nizu napravila le 7 neizsiljenih napak, Brezovica pa le 5.

mala_2k_za_mestaV drugem nizu sta ekipi povečali število napak, toda tehtnico je na stran Krke prevesil prodorni napadalec David Cimermančič. Odločilna je bila sredina seta, ko so David, Jure, Jan in Timotej, ki je uspešno zamenjal Erazma, drugič pobegnili za 6 točk ter prednost ohranili do konca – 25 : 17. Krkaši so napravili kar 13 napak (od 17 točk so jih 13 podarili kar sami), Brezovčani pa le 7.

Omeniti velja, da je to prva zmaga v kategoriji male odbojke nad prvo ekipo iz Brezovice po treh letih.

V drugi tekmi turnirja sta se pomerili zmagovalni ekipi prvih tekem. Nasprotniki Krke so bili domačini, ki so premagali Žirovnico z 2 : 0. V tej sezoni sta se ekipi že srečali novembra. Takrat so bili uspešnejši Triglavani, ki so po burni končnici v tretjem nizu premagali Krko z 2 : 1.

Prvi niz je za Krko pričela enaka postava, kot proti Brezovici. Tudi tokrat so igralci Krke, predvsem zaradi lastne nervoze in napak poskrbeli za pravo dramo. Domači igralci so pokazali veliko mojstrovin tako v napadu kot v obrambnih nalogah ter tako zadali ekipi Krke ogromno preglavic. Oba trenerja sta izkoristila oba odmora (Krka pri 16 : 19 in 23 : 24, Triglav pa pri 20 : 19 za Krko in 23 : 22 za Krko). Ko je v končnici niza že kazalo, da se bo Krkina barka začela potapljati, je po daljšem obdobju, ob asistenci nekaj boljših obrambnih akcij Matevža, Luke in Aneja, Jaka Pavlin le izkoristil svojo moč in dosežno višino v napadu ter z močnim udarcem “blok out” ubranil prvo zaključno žogo Triglava ter svoji ekipi podaljšal upanje za zmago v prvem nizu. Napad Pavlina je vsej ekipi Krke dal dodatnega zagona, vendar kljub temu niso uspeli zaključiti eno od treh zaključnih žog, ki so jih imeli potem, ko so Triglavani zaradi nervoze, ki se je preselila na njihovo stran, napravili dve napaki. V četrtem poizkusu pa so bili Anej, Jaka, Matevž in Luka bolj zbrani in pogumni ter uspeli zmagati po 25 minutah z 29 : 27. Krkaši so naredili kar 16 napak, Kranjčani pa le 9.

mala_2k_za_mesta_ekipa

Glede na višino igralcev Triglava je bilo pred drugim nizom pričakovati, da bo tudi 2. niz prav tako izenačen. Jan, Erazem, David in Jure ter kasneje še Črt in Žiga so močno popravili igro v primerjavi z drugim setom proti Brezovici, napravili vsega 4 napake ob osmih napakah domačinov, ter s prepričljivih 25 : 8 popeljali ekipo Krke med šestnajsterico najboljših ekip v državi.

V zadnji tekmi turnirja je Brezovica premagala Triglav ter s to zmago prav tako napredovala med 16 najboljših v državi.

Statistični podatki o najuspešnejših igralcev Krke: Jaka Pavlin (25 točk/6 napak), David Cimermančič (20/le 2 napaki!!!), Matevž Hvala (8/5), Jure Vidmar (6/7), Luka Pušavec (3/9).

Na naslednjem turnirju se bodo mlajši dečki poizkušali zavihteti med prvo dvanajsterico ekip.

MOK