V nedeljo se je na Brezovici odvijal četrti turnir A lige kadetov. Na turnirju so nastopile ekipe: Žirovnica, Triglav, Brezovica in Krka.

Brezovca 2016 023Za Krko so nastopili: Borin Anže ©, Gorše Leon, Kafol Aljoša, Kovačič Tibor, Brkopec Fran, Kočevar Žiga, Gotenc Sašo, Mišjak Maj in Mohorčič Tadej. Kot navijač je na turnir šel tudi Rastoder Vasja, ki bo za ekipo prvič lahko nastopil na naslednjem turnirju v mesecu aprilu.

Prvi nasprotniki na turnirju so bili igralci Triglava s katerimi smo se v letošnji sezoni pomerili že 3-krat. V oktobru so bili uspešni Gorenjci, kasneje pa nas niso več premagali. Tudi tokrat ni bilo prav nič drugače, saj je Krka začela zelo odločno, Triglav pa je zaspal že ob začetku in lovljenje disciplinirane ekipe Krke je bilo v prvem setu neuspešno. Prvi set smo dobili gladko predvsem na račun odličnih servisov, kar nam v specifični dvorani – balonu na Brezovici do sedaj še ni uspelo. Rezultat: 25:16.

Brezovca 2016 030V drugem setu smo ponovno začeli odločno, Triglav se nikakor ni uspel sestaviti in ujeti ritem vse do rezultata 10:3, ko smo imeli po daljši izmenjavi v zraku dobro žogo in jo ob napaki kapetana Borina poslali v avt. Takoj za tem smo dobili še tri točke na račun slabšega sprejema in neučinkovitega napada; dobili smo tekmo. V nadaljevanju je Triglav končno zaigral tako kot zna in nas uspešno lovil vse do 18. točke, ko so nas skorajda že popolnoma ujeli. Takrat smo še zadnjič pohodili stopalko za plin in se zopet odlepili na varne tri točke in set pripeljali varno do konca. Rezultat: 25:18.
V drugi tekmi so nas čakali domačini z Brezovice s katerimi smo imeli še neporavnane račune s prvega turnirja, ko so nas prav tako v balonu gladko premagali – pretepli.
Tokrat smo prišli na Brezovico veliko bolje pripravljeni, bolj zdravi in predvsem bolj samozavestni, saj so odtlej naši ključni igralci odigrali kar nekaj težkih tekem.

Brezovca 2016 033Tekma se je odlično začela za nas, saj smo uspeli obdržati naš dober servis, predvsem Borin in Kovačič sta odlično servirala. Zaradi prekratkega prostora za servis črto je Gorše tokrat serviral skok float servis, ki je nasprotnikom prav tako povzročal veliko težav. Odlično je deloval naš blok in obramba, Brezovica je globinske žoge odigrala preslabo, medtem ko smo mi bili v tem elementu odlični, saj smo po uspešnih obrambah, večino napadov tudi realizirali.
Igralci in navijači Brezovice so postajali vse bolj nervozni, saj nič ni šlo po njihovem planu. Prvi set smo dobili gladko 25:17. Drugi set je bil zelo podoben tistemu proti Kranju. Trener Brezovice je v drugem setu zamenjal igralno vlogo korektorju Juvanu in ga postavil na sprejemalca. Ta rešitev se je izkazala za boljšo, vendar ta nedelja ni bila njihov dan, ampak naš. Izredno potrpežljivo smo mleli nasprotnika vse do konca. S tekme proti Triglavu smo se naučili, da v nobenem trenutku ne smemo popustiti. Brezovca 2016 035V končnici se je izkazal Kočevar, ki se je kljub pomanjkanju treninga, uspel zbrati in osredotočiti na svoje naloge v ekipi. Žiga je zaključil tudi zadnjo žogo za končni rezultat 25:21. Igralne izkušnje in rutinska igra Krke ob ključnih momentih je pokopala Brezovico.

Z Brezovice smo odnesli dve zmagi, osvojili 4 zelo pomembne točke, ki nas trenutno peljejo na 2. mesto v skupini. Do konca lige nas čakata še dve pomembni tekmi proti Žužemberku in Žirovnici, kjer bomo lovili čim boljšo pozicijo na lestvici. Turnir bo 24.4. v dvorani Marof. Mesec premora v kadetski ligi bomo namenili predvsem nadgradnji tehnike in igre v elementih, ki jih potrebujemo, da se približamo najboljšim. Na treningih s kondicijskim trenerjem Gorazdom Canićem bomo nadgradili tudi kondicijsko pripravo in v zaključek sezone vstopili v najboljši formi v tej sezoni.

Rezultate in lestvico si lahko ogledate na povezavi.

Brezovca 2016 040

Mlajši člani razočarali

V soboto so tekmo v 3. DOL odigrali tudi mlajši člani, ki so izgubili proti ekipi Portoroža z 3:0. Za ekipo so nastopili: Klobčar, Kafol, Murko, Ban Virant, Gorše, Dimič, Lindič, Mišjak in Kovačič.

Ekipa je sicer zaradi odsotnosti nekaterih prvič igrala v tej zasedbi, vseeno pa so nosilci te ekipe odigrali svojo najslabšo tekmo v sezoni in razočarali predvsem sami sebe. Upamo, da naslednjič na igrišče ne bodo stopili tako mehki in neodločni, predvsem pa osredotočeni na svoje naloge v igri in pokazali več žara in želje tekmovati.