V soboto se je z zadnjo tekmo v modri skupini zaključil drugi del državnega odbojkarskega prvenstva za moške. Z najboljšega izhodišča v končnico vstopa ACH Volley.

Odbojkarji novomeške Krke se bodo v četrtfinalu zoperstavili pokalnim prvakom, Calcit Volleyballu na čelu s Tončkom Šternom. (foto: arhiv. M. Eržen)
Odbojkarji novomeške Krke se bodo v četrtfinalu zoperstavili pokalnim prvakom, Calcit Volleyballu na čelu s Tončkom Šternom. (foto: arhiv. M. Eržen)

Čeprav je Calcit med sezono nekajkrat ponagajal aktualnim državnim prvakom in jih v pokalnem tekmovanju celo ugnal, pa so Ljubljančani vendarle zanesljivo slavili prvo mesto v modri skupini. Tik pod vrh so se zavihteli odbojkarji Calcit Volleyballa, katerim je sledila Panvita Pomgrad. Odbojkarji Salonita so si z zmago v zadnjem krogu priigrali minimalno prednost pred Mariborom in tako osvojili četrto mesto, na šestem mestu pa je nastopanje v modri skupini sklenil Triglav Kranj.

V končnico sta se kot najboljši ekipi zelene skupine uvrstila še Krka in SIP Šempeter.

Prve tekme četrtfinala končnice bodo na sporedu v sredo, 6. aprila, povratne v soboto, 9. aprila, morebitne tretje tekme pa v sredo, 13. aprila.

Prvo tekmo bodo Krkaši odigrali v gosteh, povratna pa bo v športni dvorani Marof. Pred igralci je še 10 dni priprav, nato pa bo šlo zares. Krkaši so v letošnji sezoni že pokazali, da se s Kamničani lahko kosajo. Vsekakor se nam obeta zanimiv zaključek sezone, zato vas že zdaj povabimo na povratno tekmo, ki bo 9. aprila v športni dvorani Marof.

Četrtfinalni pari:
ACH Volley – SIP Šempeter
Calcit Volleyball – Krka
Panvita Pomgrad – Triglav Kranj
Salonit Anhovo – Maribor

qf