Na velikonočni ponedeljek, 28. 3. 2016, se je deseterica mlajših dečkov MOK Krke pod vodstvom ternerja Andreja Praha udeležila mednarodnega turnirja v športni dvorani “Dom odbojke” v Zagrebu. Turnirja, ki je trajal cel dan na šestih igriščih, se je udeležilo 16 dekliških ekip in 8 ekip mlajših dečkov.

Dečki so bili razdeljeni v dve skupini. V prvi skupini je prvo mesto prepričljivo pripadlo Žužemberskim mojstrom odbojke, ki so pod taktirko legendarnega nekdanjega igralca in sedanjega neumornega trenerja, profesorja športa Bojana Brulca, premagali Sisak, Zagreb 1 in Daruvar s po 3 : 0 v nizih. Mesto v polfinalu si je poleg Žužemberčanov priigrala še prva postava Zagreba, ki je z 2 : 1 ugnala Sisak in Daruvar.

V drugi skupini so bili nosilci skupine igralci iz Murske Sobote, ki je pred dvema letoma osvojila naslov državnih prvakov v mini odbojki in v tej sezoni, tako kot igralci Žužemberka, še niso izgubili.

mala_zagreb_medtext2Krkina posadka je ob dobri in učinkoviti igri prve postave, ki so jo sestavljali kapetan Jaka Pavlin, David Cimermančič in Matevž Hvala, v tekmah druge skupine proti drugi ekipi Zagreba in Rijeki odlično unovčila prednost v bolje izvedenih napadih in blokiranju ter pripeljala posadko Krke do zmag z 2 : 1. V odločilni tekmi za 1. mesto v skupini in s tem lažji polfinale pa je omenjena trojka žal izpustila veliko priložnost, ki se jim je ponudila po mlačni predstavi favoriziranih vrstnikov iz Murske Sobote. Namreč po številnih neizsiljenih napakah Krke so Sobočani po prvem, dokaj zlahka dobljenem nizu, zaradi ponovnih številnih napak Krke v drugem nizu pobegnili za 6 točk (9 : 3). Nato pa so se Krkaši le prebudili, toda za preobrat v drugem nizu je zmanjkalo ravno toliko, da so Sobočani uspeli s 16 : 14 dobiti še 2. niz. Po pravilih Hrvaške odbojkarske zveze so morale vse ekipe odograti še tretji niz. Trojka David, Jaka in Matevž je dobro igro iz druge polovice drugega seta uspešno prenesla v tretjega in set dobila s 15 : 11 ter s tem omilila poraz Krke z 1:2 v nizih. Torej kljub slabi igri v prvem delu igre je Krka bila izredno blizu presenetljivi zmagi nad Sobočani.

V prvem polfinalnem obračunu so prav vsi igralci Krke, ki so stopili na parket, proti favoriziranim Žužemberčanom, prikazali zelo dobro in zavzeto igro ter kljub porazu z 0 : 3 zapustili zelo optimističen vtis.

V drugem polfinalu je zmagovalca med prvo ekipo Zagreba in Murske Sobote odločil tretji niz, kjer so Zagrebčani s svojo visoko trojko že vodili z 8 : 4, 11 : 8 in 12 : 9. Sobočani so nato strnili svoje vrste v obrambi ter z raznovrstnimi napadi uspeli izenačiti tik pred porazom – na 14. točki. Nato se je set ob odlični in zagrizeni igri obeh ekip močno zavlekel čez 15. točko. Obe ekipi sta imeli kar nekaj meč žog, toda spretnejši so bili igralci Murske Sobote, ki so zmagali z 21 : 19.

V tekmi za prvo mesto sta obe ekipi, Žužemberk in Panvita Pomgrad (Murska Sobota) prikazali svojo najboljšo igro in zmagovalca je odločil tretji niz. Žužemberčani so bili tako primorani pokazati vse svoje mojstrstvo in odbojkarsko kondicijo in predvsem z učinkovitejšimi in močnimi napadi premagali čvrste Sobočane s 15 : 11.

Tekmo za 3. mesto je trojka David, Jaka in Matevž začela pogumno toda že v prvi akciji je Jakata zaustavil blok kapetana nasprotnikov, v drugi akciji pa je Jakov odlično izveden udarec na črto sodnica ocenila kot out in Zagreb je povedel z 2 : 0. To ni zmedlo Krke in je nadaljevala z odločno igro. Najprej je David uspešno zaključil v napadu, nato pa je Jaka Pavlin s čvrstim blokom zaustavil najnevarnejšega napadalca Zagreba – 2 : 2. Z atraktivnim blokom so se dokončno prebudili vsi navijači Krke – starši, ki so začeli bodriti igralce.

Nato je trojka nadaljevala tekmo v omenjenem ritmu (postavitev bloka in uspešni kontranapadi prek Pavlina in Cimermančiča) ter temu dodala še neugoden servis globoko izza zadnje osnovne črte igrišča, ki je omogočil, da se Zagrebčani niso uspeli razigrati v napadu. Zmaga v prvem nizu s 15 : 11 je bila tako povsem zaslužena.

V drugem nizu je za Krko nastopila trojka Jan Udovič, Jure Vidmar in Luka Pušavec ter odlično začela s prednostjo 6 : 1. Toda prednost se je skoraj stopila zaradi zelo slabega sprejemanja servisov in preveč predvidljivih napadov Krke ter nekaterih napak v napadu – 9 : 8. Na srečo so tudi domači odbojkarji naredili nekaj napak in prednost Krke je bila ponovno varna – 11 : 8. Prednost je Krkina trojka ob enakovredni igri obeh ekip uspela zadržati do konca in posadka Krke se je že po dobljenem drugem nizu veselila velikega nenadejanega mednarodnega uspeha – pokala v obliki velikonočnega zajčka in bronastih medalj za tretje mesto.

mala_zagreb_medtext1

Z zmago so dopolnili uspeh predstavnikov ekip iz Slovenije, ki so tako osvojile trojno zmago:

  1. Žužemberk,

  2. Panvita Pomgrad

  3. Krka.

Prvi mejnik glede mednarodnih uspehov mlajših dečkov MOK Krke so postavili:
Črt Ban Jovanovič, Timotej Pavlič, Anej Slana, Erazem Jakše, Jan Udovič, Luka Pušavec, Jure Vidmar, Matevž Hvala, David Cimermančič in Jaka Pavlin.

MOK