Odbojkarji Calcita so v prvi tekmi četrtfinala končnice v 1. DOL s 3:0 (22, 17, 20) doma premagali novomeško Krko.

1 . DOL, 1/4 finale, 1. tekma
Calcit Volleyball – MOK Krka
3:0 (25:22, 25:17, 25:20)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern (Kranj) in Markelj (Bled).
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 3, T. Štern 9, Štalekar 5, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brulec 1, Lakner, Kotnik 2, Ž. Štern 25, Videčnik 3, Konjedic.
Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 5, U. Erpič, Drobnič 6, Pucelj 1, Bregar 6, Klobčar, Turk 12, Plot.

Kamničani so modro skupino končali z dvema porazoma, gostje iz Novega mesta zeleno skupino z dvema zmagama, kar ji je v njej tudi prineslo prvo mesto. V preteklosti so Novomeščani že presenetili kamniške odbojkarje, tudi v njihovi dvorani, toda v letošnji so vse tri medsebojne tekme, dve v prvenstvu in ena v polfinalu pokala Slovenije, pripadle odbojkarjem Calcita Volleyballa, za katere je spet zaigral Klemen Hribar, ki se je po poškodbi gležnja že vrnil v ekipo.

Z asom Žige Šterna, enega od petih kamniških reprezentantov na širšem seznamu slovenskega selektorja Andree Gianija, so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti, toda do drugega tehničnega odmora je bila igra v znamenju gostov, ki so z asom Grege Erpiča povedli s 15:12. Tri točke prednosti so imeli ob odhodu na drugi tehnični odmor, nato pa so vodili vse do izida 20:19. Po zaslugi Andreja Štembergar Zupana so Kamničani po daljšem času spet prišli do vodstva (21:20), Žiga Štern in Sašo Štalekar pa sta jim priigrala dve zaključni žogi za vodstvo 1:0 v nizih. Do njega so prišli po napaki Martina Kosmine.

Drugi niz so Kamničani začeli odlično, v napadu so bili nezaustavljivi in že ob prvem tehničnem odmoru so vodili s šestimi točkami prednosti. Valentin Turk je krkaše vrnil v igro, vendar le do zaostanka dveh točk (8:10), brata Štern pa sta tehtnico spet prevesila na domačo stran. S tremi zaporednimi točkami Žige Šterna so domači odbojkarji povedli z 21:12, zmago v drugem nizu pa je potrdil kapetan Štembergar Zupan.

Tudi v tretjem nizu je Žiga Štern, ki je z odlično igro potrdil, da se je zasluženo našel na širšem seznamu selektorja Gianija, poskrbel zato, da krkaši niso prišli vsaj do častnega niza. Novomeščani so do 17. točke še držali korak z domačo ekipo, toda z blokom Matica Videčnika in dvema asoma Domna Kotnika so jim Kamničani pobegnili za tri točke (20:17), vse dvome o zmagovalcu pa je s tremi zaporednimi točkami razrešil Žiga Štern, ki se je ob koncu tekme lahko pohvalil s kar 78-odstotno učinkovitostjo v napadu.

vir: STA

1/4 finale, 1. tekme:
ACH Volley – SIP Šempeter 3:0
Calcit Volleyball – Krka 3:0
Panvita Pomgrad – Triglav Kranj 2:3
Salonit Anhovo – Maribor 3:0

Povratna tekma bo v soboto 9. aprila ob 19. uri v športni dvorani Marof. Novomeški odbojkarji potrebujejo podporo s tribun, zato ste prav lepo vabljeni!

infografika kamnik krka 14finale