Odbojkarji Calcita so v drugi četrtfinalni tekmi končnice v 1. DOL za moške v gosteh premagali Krko s 3:0 (14, 19, 11). 

1. DOL, 1/4 finale, 2. tekma
MOK Krka – Calcit Volleyball
0:3 (14:25, 19:25, 11:25)

Slovenski pokalni zmagovalci so v sredo po dveh zaporednih porazih v modri skupini brez večjih težav na prvi četrtfinalni tekmi premagali Krko, nekaj težav so imeli le v uvodnem nizu, podoben razplet pa so si v kamniškem taboru želeli tudi na povratni tekmi. Z izjemo drugega niza, ko so bili domačini gostom enakovredni do drugega tehničnega odmora, so Kamničani svojo premoč tudi potrdili in zdaj čakajo na nasprotnika v polfinalu končnice, ki bo znan šele po sredini tretji četrtfinalni tekmi med Panvito Pomgradom in Triglavom.

Brata Tonček in Žiga Štern, ki je bil v sredo nezaustavljiv, sta dobro začela tudi tekmo v Novem mestu. Po njuni zaslugi so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk, toda Gregor Erpič je z uspešnim napadom domače odbojkarje približal le na dve točki zaostanka (10:12). Vendar je bilo to tudi vse, kar je Novomeščanom v uvodnem nizu še uspelo, kajti sledile so številne lastne napake, do konca niza so jih naredili še sedem, skupaj 11 in po še eni točki Žige Šterna je bilo 18:10 za Calcit Volleyball. Z asom je Žan Novljan svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo, do vodstva z 1:0 v nizih pa so Kamničani prišli po napaki na servisu Mihe Bregarja.

Drugi niz je bil bolj izenačen, z asom Ivana Vrhovška je Krka povedla 11:9, a so z blokom Saše Štalekarja gostje na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Z blokom Tončka Šterna so Kamničani domačinom pobegnili na 18:14, niz pa je z blokom in uspešnim napadom pa je končal Novljan.

Čeprav so Novomeščani tretji niz začeli z vodstvo 5:3, v napadu je bil uspešen Valentin Turk, vodili so tudi še 6:5, je bilo nadaljevanje niza popolnoma v znamenju odbojkarjev Calcita Volleyballa. Kamničani so prevladovali na servisu in v bloku, precej boljši so bili tudi v napadu in že do drugega tehničnega odmora so si s točko Jana Brulca, nekdanjega igralca Krke, priigrali osem točk naskoka. Z novim asom Matica Videčnika je bilo že 20:8, tekmo pa je z dvema zaporednima uspešnima napadoma kronal Doman Kotnik.

“Čeprav Žiga Štern v napadu ni bil tako uspešen kot na prvi tekmi v Kamniku, je tudi danes pokazal dobro igro, zato pa so bolje igrali drugi naši igralci. Zadnja dva treninga pred tekmo s Krko nista bila najboljša, toda očitno je pogovor z igralci zalegel, saj so igrali dovolj zavzeto, da so prišli do zanesljive zmage. Predvsem smo prevladovali v bloku in na servisu,” je bil z igro svojih varovancev zadovoljen Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa.

vir: STA

Vabljeni tudi k branju prispevka na spletni strani Dolenjskega Lista, kjer je tudi nekaj fotografij.

1/4 finale, 2. tekme:
SIP Šempeter – ACH Volley (nedelja, 10. april)
Triglav Kranj – Panvita Pomgrad 1:3 (25:23, 23:25, 17:25, 22:25)
MOK Krka – Calcit Volleyball 0:3 (14:25, 19:25, 11:25)
Maribor – Salonit Anhovo 3:2 (25:19, 21:25, 25:19, 24:26, 18:16)

infografika cetrtfinale krka calcit