Mladi odbojkarji Krke so v tekmi 17. kroga 3. DOL zahod včeraj gostovali v Žirovnici in izgubili s 3:0 (20, 15, 16).

Tako, kot skoraj že vsako tekmo, ki jo je ekipa Krke II odigrala v prvi krstni sezoni v tretji državni ligi, je tudi v soboto, 9. 4. 2016, v Športni dvorani Pod Stolom pri Žirovnici igrala s spremenjeno igralsko in taktično zasedbo. Ekipi tokrat zaradi poškodbe ni mogel pomagati poškodovani Anže Murko, poškodovani odsotni drugi podajalec 1. ekipe Krke Gašper Klobčar, odsotni perspektivni mladi podajalec Aljoša Kafol, odsotna univerzalna igralca Tibor Kovačič in Mark Pečnik, odsotni poškodovani najučinkovitejši sprejemalec Tadej Ogulin, odsotna sprejemalca Žiga Kovačič in Maj Mišjak ter odsotni rezervni mladinski reprezentant bloker Luka Lindič.

Korektor Anže Ban Virant, sprejemalca Anže Borin in Leon Gorše, blokerja Rok Dimič in Matic Zorko, organizatorja igre Tin Malenšek in Jaka Bevc, poškodovani Anže Murko in mladi libero Sašo Gotenc so na ogrevanju pred tekmo z Žirovnico, pri katerih nihče iz prve postave ni bil odsoten, pokazali veliko želje po dokazovanju.

Tekmo so odprli z vodstvom v prvem nizu z 1 : 0 in 2 : 1, toda številne napake Krke, neuigranost in čvrsta igra Žirovnice je Krkine igralce oddaljila od morebitnega uspeha. Napake v vseh treh nizih, ki so jih dokaj zlahka dobili domači igralci, so bile različne – nekaj časa v napadu, nekaj časa na servisu, nekaj slabših podaj ter predvsem izredno neučinkovita postavitev bloka. Edini element Krke, ki zasluži pohvale, je bila zelo uspešna igra prek obeh srednjih blokerjev – penali.

Kljub slabi igri Krke pa si prisotni igralci zaslužijo pohvalo za prikazano željo in nastopu kljub številnim odsotnostim ostalih.

Pregovor pravi: Samo osel gre dvakrat na led. Upajmo, da bodo igralci, ki so s svojo prisotnostjo pokazali željo do igranja odbojke in napredovanja, na treningih zmanjšali svoje napake v individualni tehniki in taktiki na vseh igralskih položajih in conah.

MOK