Po napornem nastopu v soboto, je sledila dolga nedelja v Kočevju. Naporna sobotna tekma je terjala svoj davek, saj so v nedeljo doma ostali poleg poškodovanega Klobčarja še Murko in Brkopec. Pridružili pa so se nam še vedno oslabeli Kafol ter Mohorčič in Gotenc.

Ekipa: Borin ©, Gotenc (L), Kafol, Gorše, Ogulin, Pečnik, Kovačič, Dimič, Lindič, Mohorčič.

V prvi tekmi smo testirali, koliko moči in preciznosti ima Kafol po preležanem tednu. Po prvem setu smo sklepčno ugotovili, da je bolezen naredila svoje, zato je naloge podajalca zopet prevzel Borin, mesto korektorja pa zasedel Pečnik, ki mu sicer bolj leži mesto sprejemalca. Proti Kočevju nismo imeli težav in tekmo hitro spravili pod streho. V prvi tekmi so vsi igralci dobili priložnost, tudi Mohorčič in Kovačič, ki je dan pred tem igral na igralnem mestu libera, tokrat pa je nadomeščal obolelega Murka na mestu korektorja. Rezultat prve tekme: MOK Kočevje – KRKA, 0:2 (-12, -9)

V drugi tekmi sta se pomerila Ljubljana Volleyball in Calcit. Igralci iz Kamnika so slavili gladko z CALCIT – LJUBLJANA VOLLEY, 2:0 (17,12).

Kamnik je Krko v prvem nizu odpihnil z igrišča z odličnimi servisi in prodornimi napadi Podobnika in Jese Rotarja, ki sta preko zunanjih položajev po hitrih podajah Forštnariča zaključevala zelo učinkovito. Krka je imela težave z organizacijo in zaključki napadov, Kafol je bil preslaboten, da bi lahko konkurenčno sodeloval v tekmi, zato je mesto podajalca zopet prevzel Borin, na korektorskem mestu je igral Pečnik, ki pa tokrat ni bil tako uspešen kot dan pred tem v Kranju. V drugem nizu ga je zamenjal Kovačič, ki je popestril igro in z nekaj zaključenimi napadi razbremenil Ogulina in Goršeta, ki sta nosila veliko breme in najbolj pogosto napadala na dvojni blok in čvrsto obrambo Kamnika, kjer je blestel libero Krt. V drugem setu je Gorše na servisu odlično začel tekmo in Krka je hitro vodila plus tri točke, vendar se je Kamnik vrnil in tako se je nadaljevalo vse do konca, ko je Krka s Kovačičem Ogulinom in Goršetom na krilih priigrala drugi set za končnih 25:21. V tretjem skrajšanem nizu, so bolje začeli Kamničani in pred menjavo strani vodili. za dve do tri točke…. Krka je ujela priključek na 14. točki imela celo zaključno žogo za 16:14, vendar tokrat nismo uspeli, Kamnik je bil v zaključku bolj odločen in zasluženo dobil podaljšani niz z 17:15.

Rezultat 3. tekme: KRKA – CALCIT, 1:2 (-15, 21, -15)

V četrti tekmi so se pomerili poraženci prvih dveh tekem. Ljubljana Volley je pokazala v več znanja in zasluženo slavila z 2:0 (25:9, 25:11).

Ljubljana Volley je tako dobila še eno priložnost za preboj v četrtfinale. Na zadnji peti tekmi na turnirju so se pomerili z ekipo Krke, ki pa je kljub težkim nogam in za nekatere že dvanajstemu setu v dveh dneh, pokazala veliko več kvalitete in znanja in zasluženo slavila uvrstitev na četrtfinalni turnir v podaljšanem nedeljskem popoldnevu. Rezultat 5. tekme: KRKA – LJUBLJANA VOLLEY, 2:0 (18,12)

Četrtfinalni turnir bo na sporedu že čez 14 dni, 30.10., organizator še ni določen, mogoče bomo po dolgem času pa tudi mladinci igrali turnir doma v Novem mestu. Želimo si predvsem, da se poškodovani in oboleli čimprej opomorejo in vrnejo v normalen trenažni proces, kjer bomo naredili nove korake za nove uspehe mladinske ekipe MOK KRKA.

Ostale rezultate turnirjev si lahko ogledate na povezavi.