Odbojkarji Krke so tekmi 3. kroga 1. DOL za moške v novomeški športni dvorani Marof s 3:2 v nizih premagali Maribor in tako slavili še tretjo zaporedno zmago v letošnji sezoni.

1. DOL za moške, 3. krog
Krka – Maribor
3:2 (25:17, 22:25, 26:24, 23:25, 15:13)

Športna dvorana Marof, 19. oktober, gledalcev 150, sodnika: Jovanovič Dejan, Kern Matjaž
Krka: Brulec (C), Ožbalt (L), Erpič G. 9, Vrhovšek, Kosmina 23, Erpič U., Stošič 1, Drobnič 19, Pucelj, Bregar 17, Renko, Turk 4
Maribor: Horvat 23, Mulec 6, Knuplež (L), Mlakar, Pelemiš 12, Carletti 3, Vrabl (L), Kvas 1, Košenina 16, Šoštarič, Uremovič 6, Virtič, Plesec.

Obračun neporaženih moštev so bolje odprli novomeški odbojkarji, ki so po asu Turka na prvi tehnični odmor odšli s petimi točkami prednosti. Nadaljevali so z dobro igro v bloku, v obrambi ujeli kar nekaj žog in prednost je le še rasla. Pri rezultati 19:12 v korist domačih je bil niz že praktično odločen. Prvi niz so tako tudi po zaslugi dobrega servisa, zbrali so 4 ase, dobili domači odbojkarji s 25:17.

Martin Kosmina je bil s 23 točkami najučinkovitejši igralec Krke. Pra
Kosmina je bil s 23 točkami najučinkovitejši igralec Krke. Prav toliko jih je pri gostih dosegel Horvat.

Drugi niz so nekoliko bolje začeli gostje, si priigrali dve točki prednosti, ki pa niso zadoščale za dolgo. Sledila je serija domačih na servis Stosića in trener gostov Matevž Kamnik je bil še pred prvim tehničnim odmorom primoran vzeti timeout. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju Dolenjcev. Bregar je izjemnemu napadu dodal še blok, Turk je pristavil as in domači so za kratek čas pobegnili. Horvat je z učinkovitim napadom in točko z začetnega udarca vrnil goste v igro. Po dveh napakah domačih in uspešnem bloku so gostje pred zaključkom niza pobegnili na tri točke razlike. V napeti končnici pokazali več zbranosti in zasluženo slavili z 22:25.

Dobljen niz je gostom vlil dodatne energije. Z močnimi servisi Košenine so gostje povedli s 6:1, njegov niz pa je za kratek čas prekinil šele trener domačih s polminutnim odmorom. Pri zaostanku 6:11 je Časar v igro poslal Puclja in Brulca, ki sta v igro domačih vnesla nekaj sveže energije. Gostje so do dvajsete točke zapravili svojo prednost, Kosmina pa je uspešno zaključil dolgo izmenjavo za prvo vodstvo domačih. Izjemno razburljiva končnica v kateri so odločale malenkosti je po uspešnem bloku Drobniča pripadla Krki s 26:24.

Izenačeno je bilo tudi nadaljevanje tekme. Domači so nato nekoliko popustili in gostje so hitro ušli na 11:17. V domači vrsti se je nato razigral Kosmina in z nekaj uspešnimi napadi Krko vrnil med žive. Domače je z nekaj uspešnimi napadi in bloki v igro vrnil Kosmina, z dvema asoma pa kar sam izsilil izenačenje na 23. točki. Horvat ni dopustil preobrata. Uspešno je zaustavil napad Drobniča in Maribor je še tretjič zapored v tej sezoni izsilil peti niz.

Tudi skrajšani niz je postregel z atraktivno in izenačeno odbojko. Domači so povedli z 11:9, toda goste je v igri držal Horvat in z asom izenačil na 12 točki. Mariborčani so pri izenačenju na 13 točki storili začetniško napako, Krkaši pa so nato ubranili napad še njihov napad, Drobnič pa je ob navdušenju domače publike zaključil za tretjo zaporedno zmago Krke.

Pravega časa za odmor ni saj se tekmovanje nadaljuje že v soboto. Odbojkarji Krke v Murski Soboti, kjer se bodo pomerili s Panvito Pomgrad.