Odbojkarji Krke so v tekmi 8. kroga 1. DOL za moške v športni dvorani Marof s 3: (19, 16, 22) odpravili goste iz Šempetra. Najučinkovitejša posameznika sta bila Bregar (16) in Pokeršnik (18).

1. DOL za moške, 8. krog
Krka – SIP Šempeter
3: (19, 16, 22)

Športna dvorana Marof, 19. november, gledalcev 150, sodnika: Zajec Rok, Jovanovič Dejan

Miha Bregar je bil z 12. točkami prvo ime odbojkarjev Krke. (Foto: M. Eržen, arhiv)
Miha Bregar je bil s 16. točkami prvo ime odbojkarjev Krke. (Foto: M. Eržen, arhiv)

MOK Krka: Brulec (C) 4, Ožbalt (L), Erpič G. 8, Vrhovšek, Kosmina 8, Erpič U., Stosič, Drobnič 6, Pucelj 1, Bregar 16, Renko, Turk 3. Trener: Jože Časar

SIP Šempeter: Marovt 2, Robida 8, Oder, Pokeršnik 18, Hrastovec (L), Vrhunc J. 1, Vrhunc G. 3, Javornik 1, Majcenovič, Hirci 2., Majer. Trener: Dragan Bojinovič

Odbojkarji Krke so z asom Puclja, ki je namesto Stosiča pričel na mestu podajalca, hitro prevzeli pobudo. Z dobrimi začetnimi udarci so goste prisili v neizdelane napade in po nekaj lastnih napakah gostov je prednost domačih zrasla že na 13:6. Trener gostov je v igro na mestu podajalca Vrhunca zamenjal Marovt, ki je prebudil soigralce, z uspešnim začetnim udarcem pa zaostanek zmanjšal na tri točke. Semafor je kazal že 21:15 v korist domačih, nato pa so gostje s tremi zaporednimi točkami razpolovili zaostanek. Upe gostov o preobratu sta z dvema atraktivnima napadoma in asom razblinila Erpič in Turk (25:19).

Najmanj zanimiv je bil drugi niz, ki je bil povsem po notah domačih odbojkarjev. Krkaši so si že do prvega tehničnega odmora priigrali sedem točk naskoka, do konca niza pa so prednost še nekoliko povišali in brez težav zadržali. Domačini so bili zanesljivi tako na sprejemu kot v napadu, medli poskusi gostov pa so se pogosto končali z napako ali uspešnim blokom Krke (25:16).

Lahka zmaga v drugem nizu je nekoliko uspavala domače igralce, kar so s pridom izkoristili Šempetrani. Gostje so popravili uspešnost napada, domači pa so napravili nekaj več lastnh napak in ob drugem tehničnem odmoru je bilo vodstvo gostov s petimi točkami povsem zasluženo. Toda Krkaši so v napeti končnici tehtnico le prevesili na svojo stran, prvo zaključno žogo je zaključil Grega Erpič.

Krkaši so s to zmago le prekinili niz treh zaporednih porazov. V naslednjem krogu se Krkaši odpravljajo v Kanal, kjer se bodo prihodnjo soboto pomerili s Salonitom.