Starejši dečki MOK Krke so bili v nedeljo, 20. 11. 2016, gostitelji 2. turnirja kvalifikacij za vstop med 12 najboljših ekip. Pomerili so se z obema favoritoma za vstop med elitno skupino državnega prvenstva – Kekoopremo iz Žužemberka in Calcit Volleyballom iz Kamnika.

Najprej so si igralci Krke priigrali prvo zaključno žogo za vstop v A ligo, ko so nenadejano premagali nerazpoložene igralce iz Žužemberka z 2 : 1 v nizih. Žužemberčani so napravili kar 23 neizsiljenih napak, domačini pa 3 manj – 20. Krka je nastopila v postavi: Tim Peterlin +5 (8/3 napake), Domen Šetina +5 (7/2), David Cimermančič +4 (7/3), Jaka Pavlin +3 (5/2), Aljaž Fink +4 (4/0), Jaka Petković -1 (5/6), Valentin Galeša 0 (2/2), Jure Vidmar, Aljaž Šimc, Jan Udovič, Matevž Blažič in Matevž Hvala.

V drugi tekmi turnirja sta se pomerili obe favorizirani ekipi. Prvi set so odločno začeli Žužemberčani, Kamniški odbojkarji pa so v svojem prvem nastopu igrale preveč zadržano, napravili večje število napak na sprejemu servisa in obrambi ter Žužemberku odvzeli vsega 12 točk.

Povsem drugačen obraz pa so Kamničani pokazali v 2. nizu. Močno so popravili obrambno igro in prek korektorja Kutnarja ter sprejemalcev Blaževiča in Mujanovića uspešno zaključevali napadalne akcije. Vodili so skoraj ves niz. Po zaostanku Žužemberka s 16 : 20 so, po odličnih obrambah Legana in Suhadolnika skoraj vsi napadi Žužemberka potekali prek Tonija Travnika. Po izenačenju na 22. točki pa so Žužemberčani tudi z nekaj sreče prešli v vodstvo ter kasneje izkoristili že prvo zaključno žogo za zmago in hkrati za vstop v A ligo.

Tretja tekma turnirja je bila za obe ekipi, Krko in Calcit volleyball izrednega pomena. Krkaši so imeli prvo zaključno žogo za vstop v A ligo, Kamničani pa zato niso smeli izgubiti. V obeh setih je bilo očitno, da so bolj zbrani gostje, kar priča tudi razmerje med neizsiljenimi napakami – 14 Kamnik in kar 24 Krka! Kamniški odbojkarji so opazno izboljšali sprejem ter zadržali prodornost Mujanovića, Kutnarja in kapetana Blaževiča ter izboljšali še začetne udarce, s katerimi so onemogočali organizacijo napadov Krke. Že na začetku 1. niza so gostje na račun neodgovorne igre Krke povedli za tri točke, v sredi seta pa povišali prednost na pet točk. Prvi postavi Krke, ki so jo sestavljali kapetan Aljaž Fink, David Cimermančič, Jaka Petković, Tim Peterlin, Jaka Pavlin in Domen Šetina niso pomagali nasveti trenerja Praha v obeh odmorih niti bodrenje domačih navijačev in rezervnih igralcev. Set so končali z velikim zaostankom – 18 : 25.

V drugem nizu ni kazalo nič bolje. Napake Krke so se še kar vrstile, oba odmora in 3 menjave niso imele nobenega pozitivnega učinka, prav tako ne bodrenje navijačev in rezervnih igralcev. Nekaj upanja za Krko so dali kar Kamničani sami, ki so neuspešno zaključili tri napade ter Krki omogočila, da se jim v končnici niza približajo le na točko zaostanka. Žal dečki Krke niso sprejeli ponujene priložnosti. Usodo Krke je z udarcem prek bloka Kamnika zapečatil Cimermančič, ko je žogo poslal globoko za zadnjo črto presrečnih zmagovalcev iz Kamnika.

Učinek igralcev Krke v drugi tekmi je bil naslednji: David Cimermančič +1 (7 točk in 6 napak), Domen Šetina 0 (3 točke in 3 napake), Jaka Petković 0 (6 točk in 6 napak), Tim Peterlin +2 (6 točk in 4 napake), Valentin Galeša -1 in Aljaž Fink +1 (1 točka in 1 napaka). Ekipa Krke je v celotni tekmi napravila le en blok, pa še ta enojni (Tim Peterlin) v začetku prvega niza, mnogo blokov pa je bilo neizdelanih. V prvi tekmi so dečki Krke 4 krat uspešno zaključili blok.

Starejši dečki Krke so s prikazano igro na celotnem turnirju dokazali, da bodo v letošnji sezoni resno konkurirali za osvojitev prvega mesta v eni od skupin v B ligi ter s tem posledično uvrstitev na 13. mesto državnega prvenstva, kar bi bila ponovitev največjega uspeha omenjene generacije.

Zapisal trener Andrej Prah