V soboto, 19.11. 2016, so mlajši člani, v Kočevju odigrali svojo šesto tekmo v sezoni. Boljši so bili izkušeni gostitelji in tako potrdili primat v 3. DOL Zahod, kjer ostajajo po sedmih odigranih tekmah brez poraza.

3. DOL, 7. krog
MOK Kočevje – Krka II
3:0 (25:19, 25:20, 25:19)

Za Krko so nastopili: Borin ©, Mišjak (L), Klobčar, Kafol, Murko, Ogulin, Dimič, Lindič, Gotenc, Brkopec, Pečnik in Mohorčič.

V Kočevje smo se odpravili, da poskusimo vodilnim odščipniti kakšno točko ali vsaj set, vendar so naše želje odločno zavrnili z odlično igro predvsem v napadu, kjer je izkušeni podajalec Drobnič odlično razigraval zunanje napadalce, sem ter tja pa zaposlil tudi izkušenega srednjega blokerja Čokorila. Na zunanjih položajih sta prevladovala korektor Pogorevc in sprejemalec-napadalec. Obilo preglavic nam je povzročala tudi izredno nizka telovadnica Zbora odposlancev, kjer je lovljenje močnih udarcev izjemno težka naloga. Nekaj žog preveč smo poslali tudi v strop.

V začetni postavi Krke so pričeli: Klobčar, Mišjak (L), Murko, Borin, Ogulin, Dimič in Lindič. Začeli smo dobro, potem imeli nekaj težav na Drobničev servis, dvakrat strop, in razlika v prvem setu je narasla in nasprotnik je varno vodil vse do konca, ko smo z nekaj menjavami, dvignili ritem in se uspeli približati na 25:19. Murko je dobil tudi karton zaradi ugovarjanja, ker se nismo strinjali z sporno sodniško odločitvijo. V drugem nizu so nam domači sodniki že v začetku prirezali krila, ko so trikrat dosodili ali pa niso dosodili v korist domačinov. Dovolj, da so igralci postali nervozni in zatem naredili še kakšno nepotrebno napako in Kočevje je pobegnilo. Poleg tega je imel kapetan Borin tokrat več težav s prodornostjo v napadu in kmalu v začetku ga je zamenjal Pečnik, ki je prinesel nekaj energije na igrišče. V zaključku smo dobro stisnili domače in se približali z dvema izjemnima blokoma Murka korektorju Pogorevcu. Za popoln priključek smo bili vendarle predaleč in niz se je končal s 25:20. V tretjem nizu je bil začetek in nadaljevanje izenačen, uspeli smo celo povesti za točko vse do rezultata 14:14, ko je nasprotnik odšel na tehnični odmor z dvema točkama razlike. Po odmoru nismo uspeli realizirati v napadu in razlika je hitro narasla na +5. Sedaj je imel težave v napadu Ogulin, ki je naprej poskusil z varanim udarcem na enojni blok, potem pa še dvakrat neuspešno z ravnim in nizkim udarcem, kjer sta bila močnejša oba blokerja Kočevja. Končnico so domačini mirno pripeljali do konca in končni rezultat je bil 25:19.

V Kočevju smo pred številno publiko prikazali nekaj kvalitetnih točk in nakazali, da bi lahko spomladi, ko se bomo ponovno srečali s Kočevjem, lahko rezultat obrnili tudi v našo korist. Kočevje je starejša in izkušenejša ekipa, naši mladi pa bodo do spomladi zrasli, postali močnejši, izkušenejši in zrelejši. V domači ekipi smo lahko večinoma zadovoljni s sprejemom, kjer smo sicer storili nekaj napak, vendar so bili uspešni sprejemi tudi tehnično pravilno izvedeni, kar nam daje potrditev, da na treningih delamo dobro. V napadu bomo morali biti bolj natančni pri zaključkih, kjer je prevečkrat hodimo po tankem robu in storimo nepotrebne napake. Priložnost bomo imeli že naslednjo soboto.

V naslednjem krogu nas v dvorani Marof čaka ponovno težak nasprotnik z visokimi tekmovalnimi ambicijami po 2. ligi. Ekipa Lubnika iz Škofje Loke z enim porazom po sedmih odigranih krogih zaseda 2. mesto za vodilnim Kočevjem. Tekma bo 26.11. ob 20. uri.