Odbojkarji Krke so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške v Kanalu premagali Salonit Anhovo s 3:1. Kapetan Krke Luka Brulec je bil z 20 točkami najboljši posameznik na tekmi.

Luka Brulec je kot pravi kapetan z 20 točkami povedel Krko do šeste zmage v tej sezoni. (foto: M. Eržen, arhiv)
Luka Brulec je kot pravi kapetan z 20 točkami povedel Krko do šeste zmage v tej sezoni. (foto: M. Eržen, arhiv)

1. DOL za moške, 9. krog
Salonit Anhovo – Krka
1:3 (19, -15, -22, -23)

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 300, sodnika: Jovanović (Komenda), Milojevič (Ljubljana).
Salonit Anhovo: Česnik 5, Jereb 1, Karnel 2, Mutapčija 6, Pirih, Mijatović 9, Čabarkapa 16, Kovačič, Gadnik 8, Tomić 5, Jerončič 5, Šarič.
Krka: Brulec 20, Ožbalt, G. Erpič 11, Vrhovšek, Kosmina 14, U. Erpič 1, Stošić 2, Drobnič 8, Pucelj, Bregar 16, Renko, Turk.

Odbojkarji Salonita so minulo sredo odščipnili točko ACH Volleyju in njihovi navijači so verjeli, da je to napoved boljših časov. A točke iz Ljubljane Kanalci niso potrdili v bolj pomembnem obračunu, v dvoboju z neposrednim tekmecem za uvrstitev v modro skupino, Krki. S porazom proti Novomeščanom, ki so se v mestu ob Soči izkazali predvsem z odlično igro v obrambi, so zdaj še dlje od varnih voda, stanje je najbrž že kar alarmantno, saj v nasprotju z njimi konkurenti, igralci Triglava, Maribora, Krke in tudi Hoč, točke neusmiljeno nabirajo.

Prvi niz ni kazal na to, da bodo varovanci Gregorja Jerončiča, ki je imel tokrat po dolgem času na voljo vse igralce, po tekmi spet slabe volje. Takoj so prevzeli pobudo, povedli s 4:1, po krajšem kriznem obdobju, ko so gosti celo prišli do minimalnega vodstva, pa hitro spet povezali svoje vrste. Pri tem pa so jim pomagali tudi tekmeci, ki so v prvem nizu napravil kar 11 lastnih napak. Izid je bil zadnjič izenačen pri 12. točki, nato pa so domači predvsem po zaslugi blokov Daneta Mijatoviča vknjižili delni izid 7:2, kar je zadostovalo za vodstvo 1:0.

Toda že začetek drugega niza je napovedal, da se bo Krka slej ko prej zbrala. Do izida 11:13 se sicer Kanalcem še ni obetal težek poraz v nizu, toda po izidu 15:19 niso osvojili niti točke. Da je bilo tako so poskrbeli bloki Grege Erpiča (skupno jih je na tekmi dosegel šest) in servisi drugega novomeškega blokerja Mihe Bregarja.

Zopet sta bila odlična novomeška blokerja. Grega Erpič je kar 6 od skupno 11 točk dosegel z blokom, Miha Bregar pa se je ustavil pri 16 točkah.(foto: M. Eržen, arhiv)
Zopet sta bila odlična novomeška blokerja. Grega Erpič je kar 6 od skupno 11 točk dosegel z blokom, Miha Bregar pa se je ustavil pri 16 točkah.(foto: M. Eržen, arhiv)

V tretjem nizu sta se najprej ekipi izmenjavali v vodstvu, po izidu 17:17 pa je na sceno spet stopil Erpič. Najprej je dosegel blok točko za vodstvo 19:17, nato pa še as za 21:17. Salonitu je tekla voda v grlo, z borbeno igro se je še približal na 22:23, toda preobrat sta preprečila tokrat zelo razpoloženi Luka Brulec in kdo drug kot Erpič, ki je z blokom postavil izid niza.

Gledalci so preobrate videli tudi v četrtem nizu, na začetku so vodili Novomeščani, ko je z asom rezervni podajalec Irenej Karnel, ki je v igro vstopil v tretjem nizu, svojo ekipo povedel v vodstvo z 10:7, se je na kanalske tribune spet naselilo upanje. Toda po bloku Sergeja Drobniča sta bili ekipi že pri deseti točki izenačeni, pri drugem tehničnem odmoru pa so gostje po dobrih servisih Drobniča že vodili s 16:12, a tudi to ni zadostovalo za mirno končnico. Drugi rezervist v kanalski vrsti Saša Gadnik je izenačil na 17:17, nato pa dosegel tudi točko za vodstvo 23:22. A na žalost domačih navijačev, je bila to njihova zadnja točka na tekmi, saj so sledile tri napake Gadnika in boleč poraz.

(vir: OK Salonit Anhovo)

Odbojkarji Krke so v prvi polovici rednega dela na devetih tekmah zbrali šest zmag, s 17. točkami pa zasedajo odlično tretje mesto. Liga se nadaljuje že v sredo, odbojkarji Krke se bodo v Kranju pomerili s Triglavom. Nova domača tekma pa bo na sporedu že dva dni pozneje, v petek 2. decembra. V športno dvorano Marof prihaja Fužinar SijMetal Ravne. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!