V soboto, 3. 12. 2016, so najmlajši dečki MOK Krke gostovali na prvem turnirju prvega kroga državnega prvenstva v kategoriji mini odbojke. Poleg dveh porazov proti Žirovnici in Žužemberku so dosegli tudi svojo prvo zmago v letošnji sezoni. S 3 : 0 so bili boljši proti ekipi Triglava iz Kranja, ki je nastopila s samimi začetniki tako, da so Krkaši v vseh treh nizih nastopili v mešanih postavah.

Dečki iz Žirovnice, ki so v Žužemberk prispeli z minimalnim dovoljenim številom igralcev – šest, so premagali vse nasprotnike. Triglav in Krko so odpravili s 3 : 0, proti Žužemberku pa so slavili z 2 : 1. V zmagovalni ekipi velja izpostaviti enega igralca, ki je nastopil s poškodovano in povito desno roko. Kljub temu, da je bil desničar, je vse tekme odigral samo z levo roko. Že sam nastop tega igralca je bilo za njegove starše, zdravnika in njega samega zelo tvegano, a hkrati pogumno in odgovorno dejanje do ostalih soigralcev, saj bi ob njegovi odsotnosti Žirovničani avtomatsko izgubili vse tekme.

Za Krko so nastopili štirje igralci, ki so se že lani preizkusili na državnem prvenstvu v mini odbojki (Val Vrhovec, Žiga Kastelic, Val Udovič in Jure Selan) ter kar pet novincev: Marcel Hrovatič, Matic Kotnik, Luc Hočevar Nahtigal, Tim Šetina in Gabrijel Laknar.

Krka bo nadaljevala tekmovanje državnega prvenstva v prvem krogu veje poražencev ali repesažnih turnirjev 14. 1. 2017, ko se bo pomerila z ekipami GO Volleya iz Prvačine, ACH Zmajčki iz Črnuč in s tretjeuvrščeno ekipo turnirja med ekipami iz Žužemberka, Salonita iz Kanala ob Soči in MOK Kočevja.

MOK