V nedeljo, 11.12. smo kadeti v Kranju odigrali še zadnji kvalifikacijski turnir v skupini D. Z zmago in porazom smo potrdili 1. mesto v skupini in se tako zanesljivo uvrstili v A ligo, ki se bo nadaljevala 22.1. 2017.

Za Krko so nastopili: Gorše ©, Mišjak (L), Kafol, Kočevar, Kovačič, Mohorčič, Rastoder in Šetina.

Medtem ko je Kočevje že odigralo vseh 6 tekem na prejšnjih turnirjih, smo se v Kranju pomerili Žirovnica, Triglav in Krka, prve tri uvrščene ekipe. V prvi tekmi je Triglav zanesljivo premagal Žirovnico 2:0), ki se po velikem generacijskem osipu tokrat poslavlja od boja za medalje; v preteklem letu so namreč osvojili odlično drugo mesto na zaključnem turnirju v Novem mestu.

kadeti_1Druga tekma je bila na las podobna prvi, rezultat je bil do točke identičen, saj je Krka premagala Žirovnico v prvem nizu z 25:9, v drugem pa z 25:21. Kranj je dobil prvi niz z 25:21 in drugega z 25:9.

Tretja tekma je odločala o prvem mestu v skupini D. Triglav se je želel maščevati za poraz na prvem turnirju, ko smo jih uspeli premagati kljub odsotnosti Goršeta z rezultatom 2:1. Tokrat smo nastopili v polni postavi in v prvem nizu prevladovali in ga tudi gladko dobili, predvsem na račun odličnega servisa. V drugem se je slika obrnila, po zelo slabem začetku drugega niza, je Triglav povedel z 6:0, ko nikakor nismo uspeli obrniti rotacijo P3 z Gotencem, Rastoderjem in Kafolom v prvi vrsti. Posledično so se napake začele pojavljati pogosteje, v igro se je prikradlo nezaupanje v lastne sposobnosti in to nikoli ni dobro za ekipo in športnika. V drugem nizu je priložnost za igro dobil namesto Gotenca tudi Mohorčič, vendar se rezultat ni spremenil. Rezultat je bil popolnoma enak kot v prvem nizu, 25.15 za Triglav. V tretjem nizu smo bolje začeli zeleni, vendar smo po nekaj neizkoriščenih priložnostih in uspešnih blokih Triglava hitro izgubili zalet in Kranj z odlično serijo servisov in blokov začel prevladovati in se oddaljevati. Pri menjavi strani je bil rezultat še znosen 8:6, kasneje je razlika narasla tudi na +4 točke in usodna serija je prišla, ko je levo-roki korektor Kranja z zadnjo serijo pripeljal domače do neulovljive prednosti in niz se je končal brez napete končnice z 15:10.

kadeti_2Tokrat so Triglavani končno in zasluženo premagali Krko, ki jim je v zadnjih letih parala živce in bila za njih nepremagljiva ovira. Ekipa Krke je lahko zadovoljna z sprejemom servisa, pri katerem smo naredili velik napredek, tudi podajalec Kafol je po nekaj slabših tednih prav na nedeljskem turnirju našel zopet prave občutke, tudi libero Mišjak je zopet odigral tako kot zna, zelo dobro pa je svoje delo opravil Kovačič na mestu srednjega blokerja. Prvi set je v kadetski ligi odigral tudi mladi Šetina Domen, ki je še starejši deček. Izkazal se je s svojo osredotočenostjo in borbenostjo v obrambnih akcijah v bloku. Največ težav se nam pojavlja na mestih drugega blokerja, kjer zaradi dolgotrajne odsotnosti Rastoderja, v treh rotacijah ne zmoremo igrati dobro tako v napadu, predvsem pa ne v bloku in obrambi). Pri tem nas čaka še ogromno dela, da bomo lahko igro dvignili na nivo in bili konkurenčni najboljšim ekipam v kadetski A Ligi.

Po novem letu bodo v A ligi Zahod nastopile naslednje ekipe: Črnuče ACH I, Go Volley, ŠD Brezovica, Kekooprema Žužemberk, Triglav Kranj ter Krka. Sezona lahkih tekem je tako končana, čakajo nas izredno težke tekme in na njih se bo potrebno pripraviti bolj temeljito.

Triglav Kranj – Žirovnica 2:0 (21, 9)
Žirovnica – Krka 0:2 (-9, 21)
Krka – Triglav Kranj 1:2 (15, -15, -10)

Ostale rezultate in lestvico si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.