Ekipa Krka II je v soboto, 10.12., gostila Calcit III in na domačem parketu ubranila vse tri točke z zmago s 3:0 (18, 27, 25).

Za Krko II so nastopili: Kafol, Klobčar, Borin (L), Murko, Dimič, Lindič ©, Ogulin, Gorše, Gotenc, Brkopec, Kovačič, Mohorčič, Mišjak (L).

Po tednu slabših treningov, ko smo enkrat zaradi bolezni, dvakrat brez dvorane, praktično ostali brez skupnih treningov, smo pričakovali, da se bomo morali za zmago proti Kamniku zelo potruditi. Kljub temu, da so gostje prišli v novo mesto oslabljeni, smo imeli kar nekaj težav, da smo tekmo pripeljali do konca že po treh nizih.

Tekmo so začeli Klobčar, Murko, Ogulin, Gorše, Lindič, Dimič in libero Borin. Vendar smo v vsakem setu opravili tudi nekaj menjav, tako da so priložnost za igro dobili tudi Gotenc, Kafol, Kovačič in Brkopec.

V prvem nizu smo povedli z nekaj točkami, vendar smo jih tudi hitro zapravili. Vseeno v prven nizu še nismo dovolili Calcitu, da nas ogrozi v končnici, ampak smo to suvereno dobili. Verjetno prelahko, saj je bil drugi niz posledično že slabše kvalitete in smo se mučili z enostavnimi situacijami v igri. Kamnik je celo vodil 22:19, vendar smo v zadnjem trenutku uveljavili svojo kvaliteto in po nekaj dobrih blokih in zaključenih napadih vendarle dobili tudi podaljšanj drugi niz z 29:27. V tretjem nizu se je zgodba ponovila igrali smo ponovno izenačeno še nekaj napakami in končnica je bila zopet izenačena, vseeno pa krajša kot v drugem nizu. Tekmo smo dobili s povprečno igro, ki jo bomo morali pred zadnjim krogom v Mokronogu dvigniti na višji nivo, če želimo premagati favorizirane in višje uvrščene sosede. Trenutno se Krka II nahaja na 4. mestu z 19 točkami, šestimi zmagami in tremi porazi.

V petek, 16.12., bomo tako v Mokronogu odigrali zadnjo letošnjo tekmo v 3. DOL- Zahod in tako zaključili s prvim delom, drugi pa se bo nadaljeval 21.1. v letu 2017.