Selekcija starejših dečkov MOK Krke je v nedeljo, 15. 1. 2017, odigrala prvi tekmi A lige zahod. Na turnirju v Kanalu ob Soči so izgubili obe tekmi.

Najprej so izgubili proti zelo dobro uigrani ekipi KEKOOpreme iz Žužemberka. Prva postava Fink (1 točka in 3 neizsiljene napake), Petković (5/5), Pavlin (2/1), Peterlin (1/1), Šetina (3/0) in Cimermančič (2/5) je, v nasprotju s pričakovanji, delovala v obeh nizih zmedeno. Prave odbojkarske energije sploh ni bilo. Slabosti so se pokazale predvsem na sprejemanju servisov, mlačnih začetnih udarcih začinjenih z napakami, pripravi netočnih konter, pri zapletenih taktičnih zamisli organizatorja igre (podaje na pamet), slabšemu opravljanju nalog srednjih blokerjev v fazi priprave napada (zamujanje, oklevanje) ter neučinkovitosti v napadu vseh napadalcev. Edini element, ki so ga opravili zelo dobro, je bila igra v obrambi in postavitvi bloka. Trener Prah je zaradi neučinkovitosti prve šesterke v igro vključil še Šimca, Vidmarja in libera Hvalo, vendar pa ta sprememba ob vseh štirih odmorih ni dala prav nobene spremembe v pristopu in sami igri. Kljub poškodbi, ki ga je pestila ves teden in zaradi nje ni mogel trenirati napada, je bil najučinkovitejši pri krki Jaka Petković. Statistični ekipni podatek minus 4 pa dovolj zgovorno priča o najslabši igri Krke v tej sezoni.

V drugi tekmi proti Salonitu je v začetku prvega niza kazalo, da se bo udarna postava Krke (Fink (2/4), Petković (10/5), Cimermančič (6/3), Šetina (8/2), Peterlin (3/2), Pavlin (7/2) ) le prebudila, toda vse opisane napake prejšnje tekme so ponovno prišle do izraza in disciplinirana ekipa Salonita, ki je, kljub mladosti, ob prikazani odlični tehniki in taktiki v obrambi, sprejemanju in organizaciji napadov, povsem zasluženo dobila prvi niz. V drugem nizu so krkaši popravili sprejem. Temu elementu se je pridružilo še dobro izvajanje napadov in dobro izvajanje začetnih udarcev. Posledica tega je bila gladka zmaga v 2. nizu – 25 : 16. V tretjem nizu je po izenačeni igri in enakem številu neizsiljenih napak Krka povedla z 11 : 9, toda prednosti ni znala obdržati. Prav v zaključku niza se je pri Krki ponovno pokazala slabost v organizaciji napadov, manjši učinkovitosti nekaterih igralcev in nedisciplini glede dogovorjene postavitve. Igralci Salonita so se še naprej strogo držali dogovorov v postavitvi obrambe ter pri tem bili zelo uspešni. Prav neodločnost v napadu Krke, dobra postavitev obrambe Salonita in posledično odločnost v napadu, kljub slabšim pogojem za napadalce Salonita ter pri nekaterih igralcih Krke slaba ter samovoljna postavitev v obrambi so bile usodne za tesen poraz Krke v tretjem nizu s 16 : 14.

S porazoma proti Salonitu in Žužemberku ekipa starejših dečkov Krke po dveh odigranih tekmah vseh šestih ekip v A ligi zahod zaseda zadnje mesto in je tako edina ekipa brez zmage.

V naslednjem krogu se bo Krka pomerila s Kostanjevico na Krki in z Brezovico. Tekmi bosta odigrani v nedeljo, 29. 1. 2017.

Rezultati in trenutna lestvica A lige

MOK