Ekipa mlajših dečkov MOK Krka je v kategoriji male odbojke državnega prvenstva na turnirju 2. kroga repesažnih turnirjev, ki je potekal v soboto, 21. 1. 2017, v Prvačini med štirimi ekipami zasedla drugo mesto.

V prvi polfinalni tekmi turnirja so najprej premagali GO Volley z 2 : 0. Trener Prah je presenetil s spremenjeno četvorko s ciljem, da igralci, ki doslej niso veliko igrali, preizkusijo svoje pridobljeno znanje na treningih še na pravih tekmah. Četvorka Hvala, Jakše, Makarovič in Laknar  je v uvodu prvega niza že zaostajala za 5 točk (7 : 12) in en odmor, toda strpna igra je prinesla sadove. Naši igralci so pričeli natančneje organizirati napade in pri tem bili uspešnejši. Ob podpori rezervnih igralcev in staršev je bilo četvorki še lažje premagati tremo in izid izenačili na 16. točki ter nato povedli za dve. Ob izenačeni igri obeh ekip je Krka le dobila prvi niz s 26 : 24. V drugem nizu, v katerem domačini niso bili kos tehnično bolje podkovanim Dolenjcem, je trener Krke dal priložnost za igro še vsem preostalim igralcem.  Z izidom 25 : 8 so si igralci Krke priigrali tekmo za prvo mesto.

V tekmi za prvo mesto z ACH Zmajčki iz Črnuč tako prva kot druga četvorka Krke ni bila dovolj konkurenčna, da bi resneje ogrozila zelo dobro igro igralcev Črnuč. V tej tekmi velja pohvaliti drugo četvorko Krke, ki je prikazala v igri večji napredek glede na drugi odigrani niz proti istemu nasprotniku v 2. krogu rednega dela proti isti ekipi pred mesecem dni v Ljubljani. Črnuški odbojkarji so si z zmago nad Krko z 2 : 0 v nizih zasluženo priigrali prvo mesto na turnirju.

V zadnji tekmi turnirja za drugo mesto je Krka ponovno igrala z domačini GO Volleyem, ki so v predhodni repesažni tekmi premagali drugo ekipo Calcit Volleyballa iz Kamnika. Tokrat je prvi niz pričela četvorka Hvala, Kastelic, Makarovič in Vidic. Domača četvorka Bavcon, Harej, Mihelj in Gruden je pričela zelo dobro in brez napak ter prek Hareja v napadu povedla z 10 : 7. Po odmoru je četvorka Krke ob izenačeni igri uspela ohraniti prednost treh točk za nasprotnike. Po izidu 15 : 18 pa se je v napadu “prebudil” Hvala, ki je močno popravil svojo učinkovitost. Ob tem se je razigral podajalec Kastelic, obramba je delovala veliko bolj prisebno in zasuk je bil izjemen. Z delnim izidom 8 : 0 in prikazano igro začinjene z  bučno podporo rezervnih igralcev in staršev, je Krka povedla s 23 : 15.  Krkina četvorka prvega niza je zdržala tudi nalet domačih igralcev, ki so poizkusili s podobnim preobratom, in varno privedla set do zmage s 25 : 20. Tako kot prvo tekmo, so tudi v drugem nizu vsi preostali igralci dobili priložnost za igro in jo zelo dobro izkoristili. Kljub večji kakovostni razliki so igralci Krke igrali ves niz zelo resno in ponovno prikazali vse tisto, česar so se naučili na treningih. Z zmago v drugem nizu s 25 : 9 se je Krka z osvojenim drugim mestom uvrstila v 3.krog turnirjev veje poražencev, ko se bodo 11. 2. 2017 pomerili z odličnimi ekipami iz Črnuč (ACH Zmajčki), Ljubljane (Ljubljana volley) in Kočevja (MOK Kočevje).

MOK

decki