Liga v 3. Dol se je ponovno začela ta vikend in tudi mlajši člani Krke so bili aktivni na Primorskem. Že v petek se je le sedem igralcev, trener in dva šoferja odpravilo v Prvačino.

Ekipa je bila nepopolna, ker so gimnazijci isti dan igrali tudi četrt-finalni turnir srednješolskega tekmovanja, vseeno pa igral podajalec Kafol, ki je želel nastopiti kljub že štirim odigranim setom par ur pred tem tudi okrnjeni ekipi mlajših članov. Njegov poklicni kolega podajalec Klobčar je poškodovan, vendar je vseeno stisnil zobe in igral tokrat na mestu libera in bil pri tem tudi uspešen. Ekipa je delovala sproščeno in homogeno.

Za Krko II so nastopili: Borin ©, Klobčar (L), Kafol, Ogulin, Pečnik, Dimič, Lindič.

Go Volley II – Krka II
0 – 3 (23:25, 20:25, 18:25)

V prvem setu smo še otipavali parket in igrali neučinkovito v napadu, zato je Go Volley, lahko držal priključek skozi celoten prvi niz. Izenačeno je bilo do same končnice, ko smo uspeli naredi break točko in zaključiti niz v svojo korist. V drugem nizu je igra stekla bolj tekoče v napadu, z svojo učinkovitostjo sta prevladovala Ogulin in Lindič, medtem ko sta imela Borin in Pečnik več težav pri zaključevanju napadov. Borin predvsem zato, ker je po dolgem času po sili potreb igral na mestu sprejemalca. Še manj kot teden nazaj je igral v kvalifikacijah za EP v Franciji na mestu libera, v četrtek na mestu podajalca za ŠC Novo mesto in naslednji dan sprejemalca; tri različne igralske vloge v enem tednu. Tako univerzalnih igralcev v modernih odbojkarskih časih ne poznamo več. Lindič in Kafol sta se izredno izkazala v bloku, kjer smo resnično prevladovali. Lindič predvsem z branjem podaje, Kafol pa s postavljanjem bloka. Izkazali smo se tudi pri servisu, kjer smo solidno pritiskali ter nekajkrat taktično odservirali, ko je bilo to potrebno. Drugi niz smo zaključili odločno z napadom Ogulina po paraleli za 25:20 in vodstvo 2:0. V tretjem nizu se je ekipa še bolj sprostila. Na trenutke smo morali največ energije vložiti prav v koncentracijo na posamezne odbojkarske elemente in zadolžitve. Če je v začetku, še nekoliko tlelo upanje Primorcev, se le to hitro razblinilo, saj so fantje Krke igrali odločno v napadu in napadalno na servisu, pa kljub temu storili izredno malo napak, treh setih smo storili 6 napak na servisu. V napdau je po sredini mreže Lindič zaključeval različne kombinacije tempa, Dimič pa je predvsem lovil razdaljo do podajalca in bil ob tem manj učinkovit. V ključnih trenutkih je Rok s svojo borbenostjo v bloku nekajkrat šolsko zaustavil napadalce Prvačine. Zadnji tretji niz smo zaključili najbolj prepričljivo z 25:18.

Čeprav v moderni odbojki opazimo specializirane igralne vloge, pa se v zadnjem obdobju pojavljajo tudi univerzalni igralci, ki s hitrimi preklapljanjem vlog v neobičajnih igralnih situacijah odigrajo vrhunsko potezo. Med mlajšimi člani imamo kar nekaj takšnih igralcev in na to smo ponosni in to tudi negujemo in razvijamo pri mlajših generacijah.

Naslednja tekma v 3. DOL –zahod bo v dvorani Marof v soboto, 28.1. 2017 ob 19.uri. V goste prihaja Triglav iz Kranja.

Ostale rezultate si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.