Odbojkarji Calcit Volelyballa so na tekmi 16. kroga 1. DOL za moške pred svojimi navijači brez izgubljenega niza, s 3:0 (18, 19, 19), premagali goste iz Novega mesta.

1. DOL za moške, 16. krog
Calcit Volleyball – Krka
3:0 (18, 19, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled), Kern (Kranj).
Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 12, J. Brulec 4, Lakner 5, Kotnik 9, Štembergar Zupan 15, Videčnik 1, Konjedic. Trener: Gašper Ribič
Krka: L. Brulec, Ožbalt – libero, G. Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 11, Borin – libero, U. Erpič 2, Stosić 1, Drobnič 10, Pucelj, Bregar 7, Lindič, Renko, Turk 4. Trener: Jože Časar.

Kamniški odbojkarji, ki so po petih zaporednih porazih ob koncu lanskega in začetku letošnjega leta minulo soboto na Ravnah le prišli do prve zmage v letu 2017, so med tednom v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije še drugič zaporedoma premagali Fužinar SijMetal. Z dobro igro pa so nadaljevali tudi v svoji prvi tekmi pred svojimi navijači v letošnjem letu, saj proti gostom iz Novega mesta njihova zmaga niti trenutek ni bila vprašljiva. Čeprav sta imeli obe ekipi nekaj nad 50-odstotni sprejem, so bili Kamničani precej boljši v napadu, bloku, naredili pa so tudi manj lastnih napak.

Do prvega tehničnega odmora so si domači odbojkarji po uspešnem napadu Maxsona Guilherma Pereire priigrali tri točke prednosti, s tremi so po bloku Domna Kotnika vodili tudi ob drugem. Vendar so se z asom Sergeja Drobniča krkaši približali na točko zaostanka (15:16), vseh njihovih upov po preobratu pa je bilo konec po dveh zaporednih točkah Andreja Štembergar Zupana in bloku Jureta Laknerja. Ko je Lakner s še enim blokom zaustavil Drobniča, je bilo že 23:17 za domačo ekipo, ki je z blokom Pereire izkoristila svojo drugo zaključno žogo v uvodnem nizu.

Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi, do drugega tehničnega odmora so gostje še držali korak s Kamničani, ki so do vodstva s 14:13 naredili kar osem lastnih napak. Toda na servis Domna Kotnika, ki je dosegel tudi dva asa, so dosegli sedem zaporednih točk. Novomeščani so v končnici niza sicer ubranili tri zaključne žoge domače ekipe, nato pa je Uroš Erpič naredil napako na servisu.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, ki so ga bolje začeli gostje iz Novega mesta. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, po bloku Martina Kosmine so še vodili z 10:7, nadaljevanje pa je bilo spet v znamenju kamniške ekipe, ki je z blokom Pereire povedla s 14:12. Do sedemnajste točke sta bili ekipi nato še skupaj, na servis Pereire pa gostje niso imeli pravega odgovora. Razpoloženi Štembergar Zupan je Kamničanom priboril prvo zaključno žogo za končno zmago, drugo je izkoristil Lakner.

Izjava po tekmi
Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Na obeh straneh je bilo veliko lastnih neizsiljenih napak, več na strani Krke, kar nam je nekoliko olajšalo delo. Veseli me, da je bila naša učinkovitost v napadu boljša kot v nekaterih zadnjih tekmah, je pa v naši igri še nekaj rezerv.«

(Vir: Odbojka.si, Miha Štamcar)