V nedeljo, 29. 1. 2017, je ekipa starejših dečkov v svojem 3. nastopu državnega prvenstva A lige zahod na turnirju v telovadnici OŠ Kostanjevica na Krki še tretjič v tej sezoni pokleknila pred nasprotniki.

Tokrat jih je v dveh nizih premagala sedmerka domačega kluba, ki jih je do zanesljive zmage vodil trener in učitelj športa Bojan Hotko. Za poraz Krke je bil predvsem usoden skok servis kapetana domačih Gašpara, saj sprejemalska vrsta Cimermančič, Šetina, Peterlin in Petković ni našla pravega načina zanj v prvem nizu, ko je Kostanjevica povedla z 9 : 5. Sistem 4-1-1, postavljen v prvem nizu zaradi odsotnosti s treningov poškodovanega Pavlina, pri Krki ni deloval konkurenčno: podaje vseh treh organizatorjev igre (Šimc, Fink in Peterlin) so bile tako različne in ob tem netočne, da so napadalci Krke morali te žoge bolj reševati in s tem trenirati Kostanjeviško zasedbo v dobro izdelanih kontranapadih prek, v napadih uspešnih Unetiča, Gašparja, Janškovca in Strajnarja. Ob tem je več začetnih udarcev igralcev Krke končalo v mreži ali globoko za zadnjo linijo nasprotnikov. Trener Prah je poizkusil pomagati pri zasuku z obema odmoroma in vsemi šestimi razpoložljivimi menjavami toda učinka ni bilo – 25 : 20 za Kostanjevico. Drugi niz je Krka igrala v sistemu 5-1 s Pavlinom, Šetino, Cimermančičem, Petkovićem, Finkom in Peterlinom. Krka je niz začela porazno z zaostankom 1 : 4. Po odmoru je bilo bolje, s Cimermančičom na servisu pa je Krka povedla s 6 : 4. Odreagiral je trener Hotko z odmorom toda Krka je prek Petkovića povedla z 9 : 6. Krka je še držala vodstvo s 16 : 13, toda plaz napak Krke je bil dovolj, da je Kostanjevica izenačila na 17. točki. Po slabi podaji Finka (17 : 18) je trener Prah napravil grobo napako – prehitro in precej nervozno (lučanje mape in raztreščenje pisala na prafaktorje), še pod vplivom očitne neposlušnosti svojih varovancev glede navodil pri ogrevanju blokiranja in prehoda iz bloka v obrambo pred tekmo ter materialnega kršenja pravil sodniškega zbora na začetku prvega niza, odreagiral tako, da je dal priložnost drugemu organizatorju igre Šimcu. Potem, ko je as prejel sprejemalec Vidmar, ki je zamenjal Pavlina pri vodstvu Kostanjevice še pri izidu 16 : 15 za Krko, odmoru Krke pri 17 : 19 in po napaki Petkovića v napadu (17 : 20), ko je žogo udaril v mrežo, je priložnost, da se izkaže, dobil Pušavec. Po njegovi podobni napaki je v igro ponovno vstopil Petković (17 : 22). Po slabem sprejemu Šetine (19 : 23) je v prvič v letošnji sezoni v igro vstopil perspektivni Jan Lindič. Menjave niso prinesle nič dobrega za Krko in niz so igralci Kostanjevice mirno pripeljali do končne zmage – 25 : 20.

S tretjim porazom je bila ekipa Krke v očeh mnogih označena kot odpisana oziroma tista ekipa, ki bo v A ligi zahod osvojila zadnje mesto. Toda po komornem vzdušju med tekmama, ko so prav vsi člani posadke Krke individualno razmislili o storjenih neumnostih na prvi tekmi, je prva šesterka po debaklu v prvem nizu proti Brezovici nenadoma oživela in se z odlično igro ter minimalno zmago proti veliki Brezovici z 2 : 1 morda vrnili v igro za sanjsko polfinale državnega prvenstva.

Prvi niz proti Brezovici je šesterka Cimermančič, Šetina, Pavlin, Fink, Petković in Peterlin pričela z zaostankom dveh točk potem, ko sta Kržič in Podboj z blokom ustavila Petkovića. Zaradi treh neizsiljenih napak Brezovice je Krka zlahka prešla v vodstvo s 3 : 2. Nato je Fink s servisom povedel Krko na 8 : 6. Po uspešnih napadih Peterke in Kržiča iz Brezovice ter Petkovića in Peterlina iz Krke je Krka obdržala prednost dveh točk – 10 : 8. Nato pa so se pričele pojavljati napake pri Krki, ki jih je bilo po uspešnem bloku Pavlina, ko je Krka še vodila z 12 : 11, čedalje več. Zaradi napak v napadu obeh sprejemalcev Krke je Brezovica povedla z 21 : 14. Brezovški igralci so se ob prednosti sprostili, izvedli nekaj domiselnih napadov prek sredino tako iz prednje kot iz zadnje linije in zaključili niz v svojo korist – 25 : 16. Brezovica je tako povsem upravičila vlogo prvih favoritov tega turnirja.

Drugi niz je pričela ista šesterka Krke. Po servisih Peterke in nespretnosti na sprejemu Peterlina in Šetine je Brezovica povedla s 3 : 0. Toda blok Pavlina in njegov odličen servis je Krko vrnil na zaostanek 2 : 3. Po uspešnih napadih Kržiča prek sredine in Podboja iz Brezovice ter Finka in Cimermančiča je Krka sledila Brezovici – 4 : 5. Potem pa je zasijala obramba Krke, ki je uspešno ubranila več napadov ter uspešno organizirala napade prek obeh sprejemalcev in korektorja Peterlina. Petković je z blokom ustavil Peterko (9 : 6 za Krko) toda prav njegova napaka v napadu je Brezovico približala na 8 : 9. Sledilo je več zaporednih uspešnih akcij Krke (Peterlin v napadu, blok Pavlina in Finka), ki so se končale potem, ko sta Kržič in Podboj ponovno z blokom zaustavila Petkovića – 14 : 9 za Krko. Krkaši se niso ustavili in so nadaljevali z odlično igro. Cimermančič je Krko z odlično merjenim napadom popeljal do višjega vodstva – 17 : 11. Pri Brezovici je bil ponovno nezaustavljiv Rozman, ki je z dvema napadoma znižal na 13 : 17. Krkaši so nadaljevali z odlično igro: dva asa Finka, po odličnih obrambah dva uspešna napada Cimermančiča in Šetine – 21 : 13 za Krko. Igralci Krke so imeli tako dovolj zaloge, da so, kljub nekaterim napakam, z napadom Petkovića dobili niz s 25 : 19.

Tretji niz je potem, ko je Cimermančič po ostri diagonali v napadu še oplazil bočno črto Brezovice, Krka povedla z 1 : 0. Po napadu Rozmana in napaki Peterlina v napadu je Krko v vodstvo ponovno vrnil Cimermančič z dvema napadoma. Toda igralci Krke so nato napravili štiri grobe napake (zgrešen servis, netočna podaja in trije slabi sprejemi). Po odmoru pri zaostanku s 3 : 6 je sledila še ena napaka sprejemalca Vidmarja – 3 : 7. Ko je že kazalo na poraz Krke, sta sledili dve neizsiljeni napaki Brezovice, blok Šetine in uspešen servis Cimermančiča za izenačenje na 7. točki. Po napadu Rozmana in vodstvu Brezovice z 8 : 7 sta ekipi zamenjali polja. Napaki igralcev Brezovice sta Krki omogočili vodstvo z 9 : 8. Nato je Peterlin močno zaključil za vodstvo z 11 : 9. Po bloku Kržiča in Podboja, ko sta v napadu ustavila Petkovića, sta bili ekipi spet poravnani na 11. točki. Toda v naslednjem napadu je prav Petkovič zaključil za ponovno vodstvo Krke, ki ga je po uspešni obrambi celotne ekipe Cimermančič v napadu povišal na 13 : 11. Po odmoru je organizator igre Brezovice poizkušal s samostojno akcijo toda mreža je zaustavila pretkan napad druge žoge – 14 : 11. Po slabem sprejemu Krke je sledil odmor. Po odmoru je Petkovič zgrešil napad, toda spet po odlični obrambi Krke je Cimermančič zaključil tekmo – 15 : 13.

Razpored tekem in trenutna lestvica na se nahajata na spletni strani odbojkarske zveze.

MOK