Odbojkarji Krke so na povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije s 3:0 odpravili Črnuče ACH I in se tako veselijo uvrstitve na zaključni turnir.

Pokal Slovenije, 1/4 finale, povratna tekma
Krka – Črnuče ACH I
3:0 (25:21, 25;17, 25:23)

Športna dvorana Marof, 8. februar, gledalcev 150, sodnika: Atanasov, Klinar

Neporažena ekipa druge lige je tudi v Novem mestu nudila zelo dober odpor, kar pa ni ustavilo novomeških odbojkarjev, ki so se na koncu zasluženo veselili uvrstitve na zaključni turnir pokalnega tekmovanja.

Novomeščani so brez večjih težav osvojili prva dva niza, najbolj vroč pa je bil zaključek tretjega niza. Gostje so bili ob vodstvu z 21:23 že na pragu preobrata, a na žalost številnih privržencev Črnuč, ki so v dvorani Marof poskrbeli za odlično vzdušje, so Krkaši to preprečili. Iz izgubljenega položaja so se rešili z uspešnima napadoma Bregarja in Kosmine, Krko je v vodstvo popeljal Drobnič, Turk pa je za zmago pristavil še as.

Trener Krke Jože Časar je po koncu tekme pohvalil borbenost gostov, zadovoljen je bil z igro svojih varovancev, misli pa je hitro usmeril k novi pomembni tekmi. V soboto se bo namreč Krka pomerila s Salonitom, tekma pa odloča o uvrstitvi v modro skupino 1. DOL.