V soboto, 11. 2. 2017, le en dan potem, ko je ekipa ob prisotnosti štirindvajsetih nadobudnih odbojkarjev različnih znanj in značajev ter le ob enem trenerju naredila trening pred turnirjem v OŠ Šmihel, se je ekipa mlajših dečkov MOK Krke v Kočevju podala na novo pustolovščino – turnir 3. kroga repesažnih turnirjev državnega prvenstva v mali odbojki. Na turnirju sta, poleg ekipe domačega kluba MOK Kočevje, sodelovali še dve ekipi iz Ljubljane – Ljubljana volley in ACH Zmajčki I.

V prvih tekmi turnirja so »Zmajčki« na igrišču A po pravi drami v prvem nizu (26:24) premagali domačine z 2:0. Istočasno se je pričela tudi druga tekma med Krko in Ljubljana volley. Tekmo so brez težav v zadnjem nizu dobili Ljubljančani, ki so bili od prve četvorke Krke boljši v natančnejši realizaciji napada, v racionalno organizirani obrambni postavitvi in delovanju posameznikov ter v bloku, kjer so imeli več zelo visokih igralcev. Po rasti nizka četvorka Krke tako ni imela prav nobenih možnosti za resnejše ogrožanje napadov ljubljanskih igralcev.

V tretji tekmi sta se pomerili poraženi ekipi prvih dveh tekem – MOK Kočevje in MOK Krka. Derbi dveh, po rasti enakovrednih ekip, je dobila Krka z 2 : 0. Najučinkovitejši igralec pri Krki je bil Jure Vidmar z dvanajstimi točkami v napadu ter eno točko na servisu. Matevž Hvala je dosegel 5 točk v napadu ter po eno točko na servisu in bloku. Erazem Jakše je bil dvakrat uspešen v napadu ter enkrat v bloku. Po številu neizsiljenih napak je bil najboljši mladi Žiga Kastelic, ki se je odlično izkazal v obrambi, sprejemu in še zlasti pri organizaciji napadov ter ob tem napravil le eno neizsiljeno napako. Jure je napravil le dve napaki, Erazem 3 napake, kapetan Matevž pa 6 napak. Igralci Kočevja so napravili vsega 7 neizsiljenih napak, igralci Krke pa 12.

V četrti tekmi je ekipa Ljubljana volley v odločilnem tretjem nizu izkoristila višino igralcev in predvsem na račun vztrajnega blokiranja premagali favorizirane Zmajčke s 25 : 23. Ljubljana volley se je tako kot prvouvrščena ekipa turnirja uvrstila v finale repesaža – možnost za napredovanje v polfinale državnega prvenstva.

Zadnjo tekmo turnirja sta obe ekipi, Krka in Zmajčki pričeli s po enim osvojenim nizom. Trener Krke Prah je namreč taktiziral s postavama. V prvem setu je tako igrala druga postava, v drugem pa prva. Po drugem odmoru Krke v drugem nizu, ko so Zmajčki znižali na 13 : 15, je prva četvorka Krke bolje upoštevala navodila za disciplinirano igro v obrambi ter z delnim izidom 10 : 0 podaljšala upanje na presenečenje. Tretji niz so igralci Krke pričeli odločneje ter povedli z 2 : 0, 3 : 1 in 7 : 3. Po odmoru Zmajčkov so se Črnučani približali na točko zaostanka predvsem zaradi napak v napadu Vidmarja (7 točk/4 neizsiljene napake) in Hvale (6/5), paru najprodornejših napadalcev Krke, na katerih plečih je slonela zelo težka morebitna senzacija. Po odmoru Krke sta Vidmar in Hvala, ob odlični obrambni igri brez resnega bloka zaradi posledično nižje postave Krke, ponovno uspela zaključiti nekaj napadov in prednost Krke je znova narasla na 11 : 7. Toda ponovne napake v napadu so pripomogle k izenačenju na 11. točki. Nov nalet Krke s še čvrstejšo obrambo in odličnimi hitrimi akcijami v napadu se je končal pri odmoru Zmajčkov, ko je Krka vodila za 5 – 16 : 11. Toda sistem toplo – hladno je še naprej ostal v napadalnih akcijah Krke, saj so nove napake v napadu tudi takrat, ko napadalca nista imela postavljenega bloka nasprotnikov, ohranila Zmajčke v igri – 16 : 16. Prah je bil prisiljen vzeti drugi odmor, ki pa je deloval spet za nalet do vodstva Krke z 20 : 17. Glede na videno skozi ves turnir je bilo slutiti ponovni padec v napadih Krke. In to se je v tem nizu res zgodilo – še četrtič. Ob odličnih obrambah vseh članov ekipe, izmed katerih je izstopal Matevž Hvala s pravimi odbojkarskimi paradami, sta oba napadalca od šestih najlepših priložnosti za zaključek lepo organiziranih akcij s strani Kastelica in Jakšeta napravila kar pet neizsiljenih napak. Z delnim izidom 8 : 2 so Zmajčki tako ob večjem številu napak Krke v napadu prišli dokaj poceni do velikega uspeha – uvrstitve v finale repesaža in s tem možnost igranja v polfinalu državnega tekmovanja.

Zelo velja pohvaliti Žigo Kastelica, ki v dveh nizih proti Zmajčkom ni naredil nobene neizsiljene napake, izkazal pa se je v obrambi, pri sprejemu in pri organizaciji napadov prek glave v cono 2. Po svojih močeh so se, kljub napakam, z borbenostjo v obrambnih akcijah in pogumno igro do 20. točke v tretjem nizu izkazali Erazem, Jure in Matevž. Vsi preostali člani ekipe, Jakob Auersperger, Žan Šuštarič, Borut Hočevar, Luc Hočevar Nahtigal, Gabrijel Laknar, Aljaž Vidic in Aljaž Kopina so ves čas turnirja vztrajno bodrili svoje soigralce ter prikazali napredek v igri, ko so igrali v tako imenovani drugi postavi.

Ekipa bo nadaljevala tekmovanje na turnirjih za mesta.

MOK