Krka II je v soboto, 18.2. 2017, v dvorani Marof na tekmi 3.DOL – Zahod suvereno odpravila Salonit II s 3:0 (11,16,12).

Za mlajše člane so nastopili: Klobčar ©, Borin (L), Gotenc, Pečnik, Ogulin, Kovačič, Dimič, Lindič, Ostroveršnik.

Salonit II nas je v prvem delu premagal z 3:2 in tokrat smo se za poraz v Kanalu pošteno oddolžili. Res je, da Salonit ni bil v polni postavi, vendar tudi mi nismo bili, saj je polovica ekipe smučala v šoli v naravi, dva sta bila bolna in eden na poti v Avstralijo.

Začeli smo v postavi Pečnik in Ogulin na mestih sprejemalcev, Kovačič in Dimič kot blokerja, Lindič tokrat korektor in Klobčar na mestu organizatorja igre. Borin je igral na mestu libera. Gotenc in Ostroveršnik sta vstopala v igro kot menjavi v vsakem nizu.

Celotna tekma ni bila posebej kvalitetna, saj nasprotniku nismo dovolili prav veliko igre. Večino posla smo opravili z dobrim servisom in potem to nadgradili tudi z dobrim blokom. Samo Dimič Rok je dal v treh nizih kar 9 blokov. Skupaj smo v treh nizih dosegli kar 15 točk z blokom, ki je bil naš najboljši element na tekmi. Klobčar je dobro organiziral igro, razigral napadalce, predvsem pa bil dovolj natančen da so le ti lahko udarjali žogo v želene smeri. Moderna odbojka je postala izredno hitra, zato je še posebej pomembno, da so podaje ne samo hitre, ampak predvsem natančne, kajti največ točk bomo vendarle dosegli z napadom.

V protinapadih se nam je zgodilo nekajkrat, da nismo bili natančni pri dostavljanju žoge v del igrišča, med cono 2 in 3, ki je v odbojki optimalno mesto za organizacijo napada. Proti koncu tekme smo popravili tudi to in ob koncu izpeljali nekaj močnih napadov tudi preko Ostraveršnika, ki je prvič dobil priložnost za igro v 3. DOL. Ob vstopu v igro je takoj opravil pasivni blok in tudi izvedel v kombinaciji s Klobčarjem napad preko prvega tempa, kje je lepo zaključil v smeri proti coni 1.

Na sprejemu so se nam pojavljale težave, ko je severnoprimorski servis letel proti Ogulinu, ki je nekajkrat z nestabilno postavitvijo telesa in podlage za sprejem, le stežka sprejel tudi dokaj enostavne servise. Na tem elementu bo potrebno delati še veliko, saj je to prvi element v odbojkarski igri, ko nasprotnik servira ( faza K1). Ob izvajanju servisa in branjenju z blokom in talno obrambo (faza K2), smo bili kot rečeno zelo uspešni, vendar se največ točk dosega prav z napadom, pred napadom se odigra podaja, in na začetku vsega sprejem servisa (žoge) iz katerega izhaja vsa nadaljnja organizacija igre.

Posebej se je na sobotni tekmi izkazal Pečnik Mark, ki je z zanesljivo igro na sprejemu in čvrstim blokom, praktično odigral brez napake. Največ težav predstavlja učinkovitost v napadu, kjer pa je tokrat tudi dosegel nekaj lepih točk. Tudi Lindič, ki sicer ni vajen igrati na mestu korektorja, je ob dobrih podajah zaključeval žoge, medtem ko je imel včasih več težav pri nenatančnih ali previsokih žogah, kjer je bistven predvsem timing zaleta in pozicija prihoda na žogo.

V naslednjem krogu Krka II potuje na tekmo na morje, v Lucijo, ko se bomo pomerili s Portorožem. V ekipi Portoroža uspešno nastopa tudi naš bivši igralec Manuel Grunwald in že se veselimo snidenja tudi z njim.

Rezultate in lestvico si lahko ogledate na povezavi.

MOK JR