V soboto, 4.3., so mlajši člani odigrali 18. krog v 3. DOL – Zahod proti prvouvrščeni ekipi Kočevja in izgubili z 0:3.

3. DOL zahod, 18. krog
Krka II – MOK Kočevje
0:3 (23:25, 17:25, 18:25)

# ekipa t to
1. Kočevje 17 47
2. Lubnik 17 43
3. Mokronog 16 38
4. Krka II 16 31
5. GO Volley II 16 20
6. Calcit 3 17 20
7. Brezovica II 16 18
8. Kostanjevica 17 18
9. Salonit II 16 16
10. Triglav II 16 16
11. Portorož 16 3

Za ekipo mlajših članov so nastopili: Pečnik ©, Borin (L), Kafol, Gorše, Ogulin, Dimič, Lindič, Gotenc, in Kovačič.

Po razbitem tednu polnem bolezni in odsotnosti smo kljub porazu pokazali nekaj dobrih trenutkov. Posebej smo lahko zadovoljni s sprejemom, ki je s tekme v tekmo izboljšuje. Č ena sprejemu tokrat nismo imeli težav, pa so bile te prisotne predvsem pri izvajanju servisa in preskromni učinkovitosti v napadu, ter slabšemu bloku, ki proti izkušeni ekipi Kočevja ni uspel zaustaviti njihovih dveh najbolj učinkovitih napadalcev, Pogorevca in Zoreta. Še vedno odlično je napadalce razigraval izkušeni Drobnič, ki je predvsem iz drugih akcij po prešibkih napadih mladih napadalcev Krke in uspešnih obrambah Kočevja »risal žoge« za korektorja Pogorevca in napadalca sprejemalca Zoreta. Le ta sta s svojo močjo prebijala nesestavljen ali izigran blok kot za stavo. Igralci, ki so med tednom prebolevali bolezni, so le stežka sledili temu tempu in tokrat nam ni uspelo zaustavljati napadalcev tako dobro kot smo uspeli to storiti pretekli vikend v Portorožu.

Vseeno velja pohvaliti sprejemalca Pečnika in Ogulina ter libera Borina za odličen sprejem. V napadu velja pohvaliti Goršeta, ki se je tokrat po odsotnosti Murka, dobro znašel tudi na korektorskem položaju in dosegel 11 točk v napadu. Kljub učinkovitosti je premalo žog dobil Ogulin, ki je uspel zbrati 6 točk v napadu od 11 poizkusov. Pečnik, Dimič in Lindič niso bili dovolj učinkoviti in njihovi napade je nasprotna obramba pokrivala z blokom ali talno obrambo. Slabšo učinkovitost v napadu lahko pripišemo tudi nenatančni organizaciji igre, kjer se Kafolu pozna utrujenost zaradi vseh šolskih in športnih obveznosti.

Če smo v prvem setu uspeli držati priključek vse do konca, smo v preostalih dveh prehitro spustili Kočevje z vajeti in končnica ni ponudila razburljivega konca. V drugem in tretjem nizu smo uspeli parirati Kočevju le do rezultata 13:13, kje smo še bili poravnani, zatem pa prišli v rotacije ko nikakor nismo uspeli obrniti točke in so se nam dogajale tudi nepotrebne napake v napadu. Tokrat smo v treh nizih napravili kar 21 neizsiljenih napak, kar pomeni, da smo en niz nasprotniku podarili in je občutno preveč. Na servisu smo naredili kar 10 servisov ob tem, da smo naredili 2 direktni točki na servisu in takšno razmerje med napakami in doseženimi točkami je preveliko v korist napak. Po statističnih kazalcih je še sprejemljivo razmerje 2:1; na 2 servis napaki je potrebno doseči 1 direktno točko na servisu z asom ali winnerjem.

Naslednji vikend so pred nami zopet močne tekme. V soboto odhajamo na gostovanje v Škofjo Loko proti drugo uvrščeni ekipi, ki bi jo doma skorajda dobili, vendar smo po petih nizih vseeno priznali premoč. Tudi tokrat se bomo potrudili, da pokažemo dobro igro, ki nam lahko prinese tudi dober rezultat. V nedeljo je na sporedu 4. turnir za kadete v A ligi. Trenutno smo s tremi zmagami in porazom uvrščeni na 3. mesto in na domačem turnirju v nedeljo, bomo imeli priložnost, da to mesto tudi izboljšamo. V goste prihajajo Brezovica, Črnuče ACH I in Žužemberk.

Rezultati in lestvica kadetov A LIGA – Zahod so na voljo na povezavi.

MOK JR