V nedeljo, 5. 3. 2017, je ekipi starejših dečkov Krke v 4. krogu A lige zahod v Športni dvorani Marof še drugič uspelo premagati ekipo, ki je na lestvici šestih ekip višje kot Krka. 

Za Krko so nastopili: Jaka Petković (11/10), David Cimermančič (16/7), Domen Šetina (11/4), Jaka Pavlin (11/6), Aljaž Fink (7/6), Tim Peterlin (3/6), Jure Vidmar (1/4), Aljaž Šimc, Matevž Blažič Jan Lindič, Timotej Pavlič in Jan Udovič.

Dečki Krke so prikazali napredek v obrambni igri vključno z blokom, veliko rezerv pa še vedno ostaja na sprejemu, servisu in organizaciji napadov.

Krkaši so se najprej pomerili z drugo uvrščeno ekipo A lige, Kekoopremo Žužemberk. V obeh nizih je bila posadka Krke enakovreden nasprotnik do 20. točke. Končnici obeh nizov pa sta pripadli Žužemberčanom, ki so bolj učinkovito izvajali začetne udarce, sprejemalska vrsta Krke pa ni našla ustreznega načina za »servisni« nalet Suhokranjčanov v končnicah. Končni izid je bil 2 : 0 v nizih in 50 : 44 v točkah.

V drugi tekmi sta se prvič v tej sezoni pomerili ekipi Kostanjevice na Krki in Kekoopreme Žužemberk. Kostanjevičani so skozi ves prvi niz večkrat povedli za dve in dvakrat celo za 3 točke, toda nepotrebne napake Kostanjevičanov in iznajdljivost Žužemberčanov v napadu so Kostanjevičanom onemogočile presenečenje. Žužemberčani so tako v prvem nizu celo ubranili dve set žogi ter uspeli nato zmagati na razliko s 26 : 24. Drugi niz je bil zelo podoben nizoma med Krko in Žužemberkom – ekipi sta bili do 20. točke iztenačeni nato pa so Suhokranjčani z učinkovitejšimi začetnimi udarci, individualnimi bloki in domiselno izpeljanimi akcijami pobegnili na zmago s 25 : 21.

V tretji tekmi se je Krka pomerila s Kostanjevico. Krkaši so odlično pričeli niz in povedli že za 4 točke (9 : 5), potem pa se je poškodoval sprejemalec Krke, dotlej zelo prodorni Jaka Petković. Jaka je, kljub bolečinam, nadaljeval z igro, ostali igralci pa so po izenačenju na 9. točki v obrambnih nalogah pokazali več izjemnih reševanj na videz že izgubljenih žog. Krka je z asistenco obrambnih akcij preko Cimermančiča in Pavlina v napadu ter bloki Šetine in Pavlina držala stik do 15. točke. Nato je dobro serviral Šetina tako, da so domači igralci izkoristili posledično ponujene kontra napade ter povedli na 18 : 15. Štefanič in Janškovec iz Kostanjevice sta s trdnim dvojnim blokom ustavila Petkovića za priključek na 17 : 18. Pavlin je z odličnimi servisi odpeljal Krko v vodstvo za 23 : 19, toda slaba sprejema Krke sta omogočila še nekaj upanja gostom, ko so tako s servisi preko Janškovca znižali na 22 : 23. Ob naslednjem servisu Janškovca je že kazalo, da je žoga, ki jo je nespretno (posledica poškodbe) sprejel Petković s prsti, že izgubljena, vendar sta jo prisebni Fink in Cimermančič uspela odbiti preko mreže za kontro gostov. Kontra je bila seveda usmerjena na najučinkovitejšega napadalca Kostanjevice Unetiča, ki pa ga je v bloku zaustavil Šetina – 24 : 22. Zadnjo točko niza je prispeval v napadu David Cimermančič, ki so mu ob tem pomagali nasprotniki, ko so nespretno odreagirali na njegov napad – 25 : 22 za Krko.

V drugem nizu so gostje z začetnimi udarci povsem zagospodarili. Že pri 4 : 1 je trener Krke vzel odmor. Nadaljevanje je bilo nato nespremenjeno, Kostanjevičani so na račun slabega sprejema Krke vztrajno večali prednost. Trener Krke je opravil štiri menjave ter s tem ponudil priložnost rezervnim igralcem, da si naberejo kakšno igralsko izkušnjo več, hkrati pa dal priložnost igralcem prve postave, da se pripravijo na zadnji niz. Ekipa Kostanjevice ni popustila in je suvereno dobila niz s 25 : 8.

Spočita prva postava Krke je zadnji niz pričela sanjsko. S servisi Pavlina je Krka povedla s 4 : 0, toda po odmoru Kostanjevice je sledil povračilni ukrep. Janškovec je z dobro merjenimi servisi poskrbel, da je svojo ekipo vrnil v igro. Trener Krke Prah pa je takoj ukrepal s tremi posamičnimi menjavami. Krka je nalet Kostanjevica zaustavila »šele« pri vodstvu gostov s 5 : 4. Razvnela se je enakovredna igra obeh šesterk v kateri so bili v napadu uspešnejši domačini. Po izidu 7 : 6 za Krko je David Cimermančič uspešno izvajal začetne udarce. Ob tem je napravil dve direktni točki, dvakrat je bil po odbiti žogi na mreži v bloku priseben Šetina, v napadu pa je zaključil Fink – 12 : 6. Toda tekme pri tem izidu nikoli ni konec. Gostje so na račun nezbranosti na sprejemu in slabši organizaciji napadov Krke znižali na 9 : 12. Za vodstvo s 13 : 9 je poskrbel blok Pavlina. Gostje se niso predali ter prek Unetiča znižali najprej na 10 : 13, po dolgi izmenjavi žoge in dobri obrambi obeh ekip pa je Krka napravila grobo napako v napadu – 11 : 13. Po odmoru Krke je nespretno podajo obrambnega igralca Kostanjevice izkoristil bloker Pavlin za 14 : 11. Unetič je z močnim napadom prek bloka Pavlina in Peterlina znižal na 12 :14. Za 15 : 12 in s tem za drugo zmago Krke pa so poskrbel kar gostje sami, ki so nekoliko nespretno odreagirali v obrambi po bloku Pavlina.

MOK