Ekipa mlajših dečkov je v soboto, 11. 3. 2017, v ŠD Pod Stolom v Žirovnici na 2. turnir za uvrstitev med 16 najboljših ekip državnega prvenstva dopotovala brez poškodovanega člana prve četvorke, Matevža Hvale, ter dveh igralcev druge četvorke, visokega Jakoba Auerspergerja in poškodovanega Aljaža Kopine.

Vsa posadka, ki se je pomerila na turnirju z Žirovnico, drugo ekipo ACH Zmajčkov in Kočevjem, vključno s trenerjem Prahom se na začetku turnirja ni mogla dokončno odločiti, katera četvorka bo tokrat nosila breme morebitnega uspeha ali neuspeha. Ekipa tudi ni opravili niti en skupni trening zaradi odsotnosti nekaterih igralcev, ki so bili v šoli v naravi ves teden, za nameček pa klub ni našel ustreznega nadomestila za izgubljen petkov trening. Izpolnjevanje listkov za postavo je zato pred vsakim nizom trajalo več časa, kot je to predpisano in ni dosti manjkalo, da bi ekipa dobila kakšno kazen za zavlačevanje.

mlajsi_decki_2V prvi tekmi turnirja proti Žirovnici sta obe četvorki Krke (Kastelic, Makarovič, Vidmar in Jakše ter rezervni igralec Hočevar za prvi niz ter Šuštarič, Selan, Laknar in Vidic v drugem nizu) ob začetku obeh nizov igrali bolj zbrano, toda v nadaljevanju obeh nizov so pobudo prevzeli domači odbojkarji, ki so dokaj kmalu ugotovili, kako ubraniti mlačne napade Krke. V napadih pa so dokaj zlahka prihajali do točk na račun slabšega gibanja Krkinih igralcev v obrambi, kjer se je vidno poznala Matevževa odsotnost. Zelo je tudi šepala organizacija napadov prek edinega prodornega igralca, tokrat kapetana Jureta Vidmarja. Posledica tako opisanega stanja je vil končni rezultat tekme – 2 : 0 oziroma 50 : 40 v točkah za Žirovnico. V tej tekmi nihče od igralcev Krke ni posebej izstopal. Pohvaliti velja Žana Šuštariča za odlično gibanje v obrambi. Ekipa Krke je napravila v obeh nizih 20 neizsiljenih napak, pridelala pa je le 10 točk. Torej ekipni rezultat je bil minus 10!

V drugi tekmi je trener Prah glede na vidno slabšo prikazano zavzetost igralcev postavil povsem spremenjeni četvorki. Prvi niz so pričeli Erazem Jakše, Aljaž Vidic, Nejc Makarovič in Žan Šuštarič. V igro pa sta vstopila še Tim Bartelj in Filip Milošević. Igra, ki jo je prikazala omenjena postava, ni bila učinkovita, toda na drugi strani mreže so Zmajčki napravili ogromno število neizsiljenih napak. Po napakah sodeč pa je bila Krkina igra nespremenjena – 6 točk in 12 napak. Kljub temu je Krka dobila niz s 25 : 14. Drugi niz so pričeli Jure Vidmar, Žiga Kastelic, Borut Hočevar in Gabrijel Laknar. Igra, ki so jo prikazali, je bila slaba – napravili so vsega 4 točke in kar 12 napak. Na srečo so nasprotniki ponovno napravili veliko napak in Krki omogočili sorazmerno lahko zmago – 25 : 22 in 2 : 0 v nizih.

mlajsi_decki_1V prvem nizu tretje tekme je posadka Krke končno določila udarno četvorko, s katero so tudi pričeli niz. Krkina igra je bila še naprej bolj statična in brez prave energije. Kljub ostrim spodbudam trenerja in igralcev s klopi se četvorki Laknar, Vidmar, Jakše in Kastelic ni uspelo odlepiti od tesnega rezultata, ki je trajal vse do 13. točke. Četvorka sicer ni bila posebej učinkovita, toda naredila je le dve neizsiljeni napaki. Potem je Krki uspelo organizirati natančneje akcije prej Laknarja in Vidmar je povedel ekipo na prednost s 16 : 13, prek Jakšeta pa je Vidmar povedel Krko že na 22 : 17. V končnici je Krka uspela zadržati prednost in povedla s 25 : 20. V vsem nizu so igralci Krke napravili vsega dve (!!!!!).

V drugem nizu je za Krko nastopila četvorka Borut Hočevar, Nejc Makarovič, Aljaž Vidic in Žan Šuštarič. Kljub lažjemu delu zaradi večjega števila napak Kočevja je omenjena četvorka napravila samo 4 neizsiljene napake, pridelala pa kar 8 točk, od tega jih je Borut Hočevar pridelal polovico. Z rezultatom drugega niza – 25 : 13 – in zmago z 2 : 0 v nizih, je Krka zasedla 2. mesto in se bo tako pomerila na polfinalnem turnirju turnirjev za mesta 25. 3. 2017.

Pohvale zaslužijo starši, ki so bili pripravljeni peljati otroke na tekmo in vsi tisti, ki so spodbujali ekipo ves čas turnirja, še posebej v tistem večinskem delu, ko so igralci pokazali manj, kot zmorejo in znajo.

Pohvale zasluži tudi vsa ekipa za športno obnašanje in za prikaz dobre igre v odločilnih trenutkih turnirja. Pohvale posebej zaslužijo igralci, ki so imeli manj možnosti za igro, saj so s svojim spodbudami dajali pomembno oporo igralcem na igrišču.

MOK

mlajsi_decki_ekipa