Kadeti so igrali v nedeljo svoj 4. turnir v A ligi Zahod. V dvorani Marof so bile na sporedu štiri tekme.

Ekipa kadetov: Gorše ©, Mišjak (L), Kafol, Gotenc, Mohorčič, Kovačič, Rastoder, Kočevar, Cimermančič, Šetina. Manjkali so Petkovič, Pavlin in Fink.

kadeti_01V prvem paru sta se pomerili ekipi ŠD Brezovica in Krka. V prvem nizu je Krki kazalo dobro, saj je uspela držati vodstvo vse do končnice, potem pa z neuspešnimi napadi in napakami dvolila, d aje Brezovica začutila svojo priložnost in prvi niz dobila z 25:23. V drugem nizu se je zaključek prvega niza ponovil že v začetku. Pomanjkanje elana in športne forme ne prinese pozitivnega rezultata. V drugem nizu smo popolnoma popustili in Brezovica nas je povsem nadigrala predvsem z odličnimi bloki in uspešnimi zaključki napadov. Naš sprejem je bil na trenutke dober, na splošno pa je bil občutek slabši saj je v sprejemalski vrsti med Gotencom in Mišjakom preveč nesigurnosti in premalo komunikacije. Kafol je ob nerazpoloženih napadalcih težko našel igralca, ki bi zaključeval. Gorše je sicer udaril nekajkrat močno, vendar so ga Brezovčani zaustavili z visokim enojnim ali dvojnim blokom. Ostali napadalci pa smo fizično napram Brezovici preveč podhranjeni, da bi lahko konkurirali njihovi višini v bloku in napadu. Drugi niz se je končal prepričljivo v korist Brezovice z 25:12.

V drugi tekmi nismo igrali prav nič bolje, le nasprotnik iz Črnuč je bil po kvaliteti bolj primeren naši trenutni formi. Točke smo dosegali na račun nasprotnikovih napak in nekaj serij dobrih servisov, pojavljale pa so se enake težave kot v prvi tekmi proti Brezovici. Dobili smo prvi niz z 25:20, drugi niz zakockali v končnici in ga izgubili z 25:23, nato pa v tie breaku zopet gladko z bolj resnim pristopom do zmage 15:6.

kadeti_02Težak teden in vikend tekem za mlade v selekcijah Krke je za nami. Obdobja prireditev, maturantskih plesov in se sedaj zaključuje in upamo, da se bodo lahko igralci sedaj bolj resno posvetili tudi odbojki. Prihaja obdobje, ko se v sezoni dela rezultat in žanje sadove opravljenega dela.

Pri mladih smo sicer posadili dobro, vendar so nas med zimo ujele raznovrstne pozebe in na pomlad je naše seme sicer vzklilo, vendar je zelo kilavo in bo potrebno še veliko dela, da bomo ob koncu sezone pospravili kaj v ozimnico.

Rezultati 4. turnirja A lige Zahod:
Krka – ŠD Brezovica 0:2 (21:25, 12:25)
KekoOprema Žužemberk – Črnuče ACH I 2:0 (29:27, 25:12)
Črnuče Ach I – Krka 1:2 (20:25, 25:23, 6:15)
ŠD Brezovica – KekoOprema Žužemberk 2:0 (25:17, 25:21)

Ostali rezultati in razpored so na voljo na povezavi.

MOK JR, foto: G. Mohorčič

kadeti_03