Kadeti Krke so v nedeljo, 19.3.2017, na 5. turnirju A lige Zahod osvojili dve zmagi.

Kekooprema Žužemberk – Krka, 1:2 (20,-11,-12)
Krka – Go Volley, 2:0 (18,16)
Go Volley – Kekooprema, 0:2 (-17,-15)

Za ekipo kadetov so nastopili: Gorše ©, Mišjak (L), Gotenc, Mohorčič, Kovačič, Kočevar, Rastoder in Kafol.

Prva tekma turnirja je bil klasični dolenjski »El Classico«. Prvi niz so dobili Žužemberčani, ostala dva pa Krka. V prvem nizu se kadeti Krke niso najbolje znašli (beri zbudili). Zaspanost in neodločnost so mladi suhokranjci kaznovali vsakokrat, ko smo igrali medlo in neodločno. Zasluženo so prvi niz dobili igralci Kekoopreme z rezultatom 25:20. Pred začetkom drugega niza je bilo treba zbuditi predvsem občutek odgovornosti ter pripadnosti do lastne ekipe in ekipa se je zbudila ter na igrišču delovala popolnoma drugače. Z dobrimi servisi, požrtvovalnimi obrambami in raznolikim napadom smo domačinom dovolili skromnih 11 ročk v drugem nizu. Na vrsti je bil odločilni 3. niz, ki smo ga začeli v enakem ritmu kot smo končali drugega. Ob menjavi strani je bil rezulta 8:5 za Krko, 12:9 v naslednji seriji, slaba rotacija in neučinkovitost in izid je bil poravnan na 12:12. Po tem smo vendarle zaključili tako kot smo igrali prejšnji niz, dovolj odločno in zbrano. Zadnjo točko je dosegel kapetan Gorše, ki je z odličnim blokom pod noge Travnika zaključil tekmo v korist Krke z 15:12.

V drugi tekmi smo se pomerili z ekipo Go Volleya s katero smo na prvem turnirju na Brezovici že igrali in zmagali 2:0. Tudi tokrat smo potrebovali zmago. Kontrolirano smo igrali celotno tekmo, naredili sicer nekaj nepotrebnih napak, ekipa pa je igrala bolj sproščeno in samozavestno po zmagi proti Žužemberku. Končni rezultat 2:0 (18,16) za Krko.Izkazali so se predvsem Mohorčič, Rastoder, ki kljub svojemu kratkemu odbojkarskemu stažu enakovredno igrata s svojimi vrstniki. Veseli nas, da je po celotedenski odsotnosti zaradi bolezni za ekipo nastopil Mišjak, ki je tokrat odigral dobro obe tekmi.

Naslednjo nedeljo nas čaka še zadnji turnir v A ligi. Turnir je v Kranju in tam se bo odločalo kako si bodo ekipe razdelila mesta od 1 do 4. Že sedaj je jasno, da smo uvrščeni na polfinalni turnir. Z dvema zmagama na zadnjem turnirju bomo osvojili 2. mesto v Zahodni skupini in se na polfinalnem turnirju pomerili z 3. in 4. ekipo na Vzhodu. V primeru porazov, bomo osvojili 3. mesto in se uvrstili na turnir 1. in 2. uvrščenega iz Vzhoda skupaj z 4. uvrščeno ekipo Zahoda. Ekipe so izenačene in možnih scenarijev je več. Pomembno je, da smo si zagotovili polfinalni turnir in lahko zadnji turnir v Kranju odigramo sproščeno. Sledijo naporni treningi za potrditev dobrih občutkov z nedeljskega turnirja.

Rezultati in lestvica so na voljo na povezavi.

MOK JR