Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva s 3:0 (12, 21, 16) odpravili novomeško Krko.

Za zmagovalce je Jan Pokeršnik zbral 14 točk. Pri Krki je bil z 11 točkami najbolj razpoložen Valentin Turk. (foto: S. Golob, arhiv)
Za zmagovalce je Jan Pokeršnik zbral 14 točk. Pri Krki je bil z 11 točkami najbolj razpoložen Valentin Turk. (foto: S. Golob, arhiv)

1. DOL za moške – 1/4 finale, 1. tekma
ACH Volley – Krka
3:0 (12, 21, 16)

Dvorana Tivoli, 22. marec 2017, gledalcev 50, sodnika: Perčič (Kamnik) in Jovanovič (Komenda).
ACH Volley Ljubljana:  Flajs 12, Kozamernik 9, Kovačič, Purić 5, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Pokeršnik 14, Štern 7, Buculjević 2, Armenakis
Krka: Brulec, Ožbalt, Erpič G. 4, Vrhovšek 2, Kosmina 5, Erpič U., Stoshikj 1, Drobnič 6, Pucelj 2, Bregar 2, Renko, Turk 11

Že kmalu po začetku tekme je gostujoči strateg pri rezultatu 5:2 zahteval pol minute odmora, da se domačini ne bi preveč oddaljili. A oranžni zmaji se niso pustili motiti in so s serijo sedmih zaporednih točk pobegnili na 12:3. Trener Časar je še enkrat poklical fante k sebi, a je bil zaostanek njegovih fantov že prevelik. Prednost gostiteljev je dosegla že dvomestno številko in tako so prepričljivo dobili prvi niz.

V drugem nizu so Dolenjci začeli bolj odločno in povedli kar s 4:1, zato je domači trener Kedačič vzel svoj prvi odmor. Oranžni so nato nanizali nekaj točk in ujeli Krkaše na peti točki. Ko so ob rezultatu 11:9 odbojkarji ACH-ja povedli za dve točki, jih je gostujoči trener poskušal ustaviti s pol minute odmora. Aktualni državni prvaki pa si niso pustili pokvariti ritma in so brez večjih težav osvojili tudi drugi niz.

Tudi v tretjem nizu gostujoči odbojkarji niso zmogli nuditi dovolj velikega odpora in ekipa ACH Volley je vseskozi nadzirala potek tekme. Ob drugem tehničnem odmoru je prednost domačinov znašala že osem točk in tudi menjave v ekipi Krke niso prinesle preobrata. Domači odbojkarji so za zaključek niza v bloku ujeli gostujoči napad in potrdili svojo zmago. Ter tako odhajajo v Novo mesto z lepo prednostjo.

Jani Kovačič, ACH Volley: »Seveda smo zelo zadovoljni z izidom, čeprav je še vedno nekaj pomanjkljivosti, ki jih je potrebno odpraviti. Rezultat ne kaže tega, vendar vseeno mislim, da znamo igrati še boljše. Upam, da bomo to popravili v naslednjih tekmah in gremo v Novo mesto po novo zmago.«

vir: Katarina Tomšič / Odbojka.si

Druga tekma bo na sporedu v soboto, 25. marca ob 20. uri v športni dvorani Marof. Vabljeni!