V Kranju so kadeti danes odigrali zadnji dve tekmi v A Ligi in si z dvema zmagama zagotovili drugo mesto v skupini. Obakrat smo bili boljši z 2:0, najprej smo premagali Kekoopremo Žužemberk in nato še domačine s Kranja.

kadeti_01Rezultati turnirja:
Triglav Kranj: Kekooprema Žužemberk, 0:2 (-20,-18)
Kekooprema Žužemberk: Krka, 0:2 (-20,-22)
Krka: Triglav Kranj, 2:0 (20,24)

Za Krko so nastopili: Gorše ©, Mišjak (L), Kafol, Gotenc, Mohorčič, Kovačič, Rastoder in Kočevar.

V nedeljo je bilo izjemno pomembno nadaljevati pozitivni niz s prejšnjega turnirja v Žužemberku, kjer smo odigrali solidno, tokrat pa smo igro še nadgradili z večjo prodornostjo v napadu po uspešni igri v bloku in obrambi. Popravili smo tudi sprejem, kjer smo dobili malo direktnih točk, vseeno pa smo se še nekajkrat izgubili na sprejemu in si tako otežili delo v napadu. Ekipa je sledila navodilom, naredila malo napak na servisu in se na stresne situacije odzivala mirno, kar je znak višje samozavesti in zaupanja v ekipo ter soigralce. Izjemni dve predstavi je prikazal Gotenc, ki je bil praktično nezaustavljiv v napadu z različnimi tipi udarcev, zanesljiv na sprejemu, nevaren na servisu, ter natančen v obrambnih nalogah. Drugič zapored je bil uspešen Rastoder, ki je ob povečani frekvenci obiskov treningov uspel dvigniti formo in bil zopet jeziček na tehtnici z odličnimi reakcijami ob mreži ter servisu v ključnih trenutkih tekme.

kadeti_02S petim turnirjem se je zaključila A liga in na vrsti so izločilni boji. 23. aprila nas čaka polfinalni turnir na katerem bodo sodelovali ŠD Brezovica, Maribor, Mislinja in Krka. Čaka nas dolg tekmovalni premor, ki ga bomo zapolnili najprej s kratkim odmorom, potem pa začeli graditi formo za polfinalni turnir. Z zadnjim turnirjem smo naredili korak v pravo smer, vendar imamo še veliko rezerv, ki jih bomo lahko ob dobri pripravi in fokusu tudi izkoristili, ko bo to najbolj potrebno.

Ostali rezultati in lestvica: VZHOD in ZAHOD.

MOK JR