Na drugem turnirju za mesta so mlajši dečki MOK Krke v Žirovnici, 25. 3. 2017, naleteli na previsoko oviro v obliki dveh porazov proti ekipama, ki so v letošnji sezoni vsaka po enkrat že premagali Krko. V prvi tekmi turnirja je odločitev o zmagovalcu med Krko in Brezovico padla v tretjem, odločilnem setu potem, ko so Brezovčani izkoristili učinkovitejše napade in zmagali s 25 : 22.

V drugi tekmi pa so domači igralci iz Žirovnice prikazali odlično igro v obrambi in ob raznovrstnih napadih uspeli premagati Krko, prav tako v  v tretjem nizu s 25 : 21.

Pohvaliti velja veliko večino igralcev Krke za prikazano igro in napredek v odbojkarskem znanju.

Najuspešnejši v ekipi Krke je bil Matevž Hvala, ki je v skupno odigranih treh nizih nanizal kar 29 točk (!!!) in ob tem napravil samo 4 neizsiljene napake. Ob tem velja poudariti, da je Matevž nastopil s poškodovanim zapestjem udarne roke tako, da je z raznovstnimi napadi uspel zelo dolgo obdržati priključek Krke do favoriziranih četvork Žirovnice in Brezovice.

Tudi kapetan Jure Vidmar je nastopil s poškodbo kolena zaradi nenadejanega udarca domače živali. Kljub bolečinam je prispeval 18 točk, neizsiljenih napak pa je, glede na stanje kolena, napravil vsega sedem.

Na turnirju so igrali še Erazem Jakše (4/8), Žiga Kastelic (1/2), Aljaž Vidic (0/4), Aljaž Kopina (1/2), Borut Hočevar (3/4), Gabrijel Laknar (1/5), Jakob Auersperger (0/1), Žan Hočevar (0/3), Nejc Makarovič (0/2), Tim Bartelj (0/0) in Luc Hočevar Nahtigal (0/0).

Omeniti velja, da so igralce vseh ekip in gledalce v slabo voljo spravljale sodniške odločitve pri dosojanju žog, če so padle  zunaj njega ter pri nedoslednem dosojanju kvalitete podanih žog. Na srečo se je turnir končal brez rumenih kartonov, saj so trenerji uspešno umirjali (največkrat z ignoranco) včasih razgreto ozračje med igralci, gledalci ali tudi med trenerjema.

Ekipa mlajših dečkov Krke se bo 13. maja pomerila na turnirju za 13. do 16. mesto, katerega se bodo poleg Krke udeležili še vrstniki iz Radencev v Prekmurju, Kostanjevice na Krki in favoriziranih mojstrov male odbojke iz Žirovnice.

MOK