V Kranju, 1. 4. 2017, se je devet igralcev MOK Krka v kategoriji mini odbojke veselilo napredovanja med 16 najboljših ekip v državi potem, ko so v odločilni tekmi za napredovanje premagali začetnike, sicer po starosti najmlajše igralce državnega prvenstva, kranjski Triglav z 2 : 1.

V predhodni tekmi je morala začetna postava Krke v prvem nizu in najkvalitetnejša trojka dneva v tretjem nizu priznati premoč Zmajčkov iz Ljubljane, ki so Krkašem odčitali učinkovito lekcijo v izvajanju tehnično dovršenih akcij v obrambi, podaji in raznovrstnih napadih. Nekaj upanja za morebitno presenečenje je uspelo trojki, ki je nastopila v 2. nizu potem, ko so po zaostanku že sedmih točk povsem preobrnili igro in rezultat ter na krilih razpoloženega Jureta Selana, ki je tudi sicer pokazal odlično igro v vseh nizih, kjer je nastopil, zmagali drugi niz z izjemnim delnim rezultatom 17 : 1.

Poleg Jureta so za uspeh zaslužni še Žiga in Jure Kastelic, Mark Mlakar, Tim Šetina, Val Vrhovec, Val Udovič, Luc Hočevar Nahtigal in Matic Kotnik.

Ekipa se bo v nedeljo, 23. 4. 2017, pomerila na drugem turnirju za mesta, kjer bodo lovili lansko končno 15. mesto.

MOK