Novo mesto, 30. marec 2017 – V Krki je prejšnji teden potekalo 11. srečanje s sponzoriranci, na katerem s predstavniki klubov, društev in ustanov izmenjujejo dobre prakse. Dogodka se je udeležilo 143 predstavnikov klubov in društev, med njimi tudi 82 mladih športnikov, glasbenikov in drugih ustvarjalcev. MOK Krka so zastopali igralci mladih selekcij Rok Dimič, Domen Šetina, Matevž Hvala in Žiga Kastelic, s strani uprave pa Aleš Hvala in Gorazd Kosmina.

V Krki spodbujajo razvoj številnih dejavnosti. Še zlasti pa podpirajo klube in društva, ki mladim omogočajo vključevanje bodisi v rekreativni ali tekmovalni šport bodisi v kulturnoumetniške in druge dejavnosti. V skrbi za zdravo družbo ter lepši in kakovostnejši jutri je namreč pomembno zagotoviti, da se bodo dejavnosti, ki so eden od poglavitnih stebrov vsake družbe, ohranjale tudi v prihodnje. Zato ni naključje, da v Krki podpirajo predvsem tiste klube in ustanove, ki mlade spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu, telesnemu in osebnemu razvoju, timskemu duhu in prijateljstvu, vztrajnosti in tudi zdravi zmagovalni miselnosti. Le tako lahko v okolju skupaj krepijo vrednote, kot so partnerstvo in zaupanje ter kreativnost in učinkovitost, ki so ključ do napredka vsake družbe.

Rezultati dela vseh članov klubov in društev so izjemni. V letu 2016 je v klubih in društvih, ki jih podpira Krka, treniralo 3000 mladih, mlajših od 18 let, učilo in motiviralo jih je 247 strokovnih sodelavcev. Predstavniki klubov in društev so se udeležili 4058 nastopov na državnih tekmovanjih, 440 nastopov na evropskih, mednarodnih in svetovnih tekmovanjih ter 145 nastopov za reprezentanco Slovenije. Prejeli so številne pokale in medalje. Za Krko in za Slovenijo so nastopali v 45 državah sveta. Niso pa le nastopali, ampak so tudi sami organizirali 800 športnih in kulturnih prireditev.

Na srečanju je navzoče pozdravil predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič. Na kratko je predstavil poslovanje podjetja in zagotovil, da bo Krka tudi v prihodnje v svoje strateške cilje vključevala skrb za razvoj družbenega okolja. S sponzoriranci ustvarjajo partnerske odnose, saj jim ne dajejo le denarne pomoči, ampak jim pomagajo tudi organizacijsko. Za uspešne partnerske odnose pa je potrebno nenehno vzajemno sodelovanje in spoštovanje pravil, zato so predstavnike klubov in društev na srečanju seznanili tudi s pričakovanji podjetja pri skupnem promoviranju učinkovitosti in ustvarjalnosti ter športa in kulture ter spodbujanju njunega širjenja med mladimi.

Krka_srečanje_s_sponzoriranci_(4)