V soboto, 8.4., zgodaj popoldan so mlajši člani Krke odigrali tekmo zadnjega kroga v 3. DOL – Zahod. V dvorani Marof smo za konec spremljali 5. nizov proti sosedom iz Mokronoga. Na koncu so bili s 3:2 uspešnejši izkušenejši igralci Mokronoga.

# ekipa t to
1. Kočevje 20 54
2. Lubnik 20 51
3. Mokronog 20 49
4. Krka II 20 38
5. GO Volley II 20 26
6. Salonit II 20 23
7. Triglav II 20 22
8. Kostanjevica 20 22
9. Brezovica II 20 21
10. Calcit 3 20 20
11. Portorož 20 4

Ekipa Krke II: Klobčar ©, Borin (L), Gorše, Pečnik, Lindič, Dimič, Brkopec, Gotenc, Kafol, Mohorčič, Ostroveršnik.

V prvem setu je vseskozi prevladoval Mokronog, ki si sicer ni ustvaril velike prednosti, vendar smo domači delovali kot da nam je druga ura popoldan prezgodnja za tekmo. Mlačno in brez tekmovalnega naboja motorja ekipe Klobčarja, tudi ekipa ni igrala, vseeno pa menjava podajalcev ni prinesla spremembe, saj tudi Kafol ni uspel razigrati napadalcev in mučenje v napadu se je nadaljevalo tudi v drugem nizu. Identična prva dva niza sta se končala v korist Mokronoga z 25:21. V prvem nizu je namesto Pečnika vstopil Gotenc, ki je stabiliziral sprejem in bil uspešen v napadu, zato je z igro nadaljeval tudi v nadaljevanju in prinesel s serijo dobrih servisov tudi preobrat ter drugačen začetek četrtega niza. Mokronog je bil v tretjem in četrtem nizu popolnoma nemočen, saj smo končno začeli izkoriščati svoje prilike v napadu in bili uspešni z agresivnimi servisi Gotenca, Brkopca, Lindiča in Dimiča. Tretji niz smo dobili z 25:12, četrtega z 25:13. V začetku petega niza smo se preveč sprostili in začetek je bil premehek, premalo odločen in natančen, zato je Mokronog povedel v začetku za 4 točke in lovljenje skozi niz do same končnice ni uspelo; prišli smo sicer blizu na minus dve točki, vendar ponovno naredili napako za dokončni priključek in Mokoronog je imel zaključno žogo pri 14:12. Uspešen servis Mokornoga in winner na Gotencu je pomenil zaključek tekme in zmago Mokronoga za končnih 15:12 in 3:2.

Tekmovalna sezona se je s tekmo proti Mokronogu za mlajše člane zaključila. Po lanskem sedmem mestu v 3. DOL, smo v letošnji sezoni naredili rezultatski preskok in usvojili končno 4. mesto. Zaostali smo za Kočevjem, ki je z enim porazom osvojilo prvo mesto v 3. DOL – Zahod in ima v naslednji sezoni možnost nastopanja v 2. DOL. Škofja Loka in Mokronog sta dobro nastopala v ligi in zasluženo končala na drugem in tretjem mestu. Vse tri ekipe so po letih in igralnih izkušnjah starejše in so v ligi nastopale bolj konstantno kot mladi igralci Krke. Celotno sezono smo imeli velike težave nastopati s konstantno postavo, so pa zato priložnost dobili vsi in tudi to nekaj šteje. Kljub temu, da nismo končali na »zmagovalnem odru«, smo rezultatsko s sezono lahko zadovoljni in z optimizmom zremo proti novi, kjer bodo priložnost dobili novi igralci, nekateri »starejši« pa se selijo v člansko ekipo. Treningi po koncu tekmovalne sezone bodo pokazali, kdo od mlajših članov lahko prestopi prag članske ekipe in si zagotovi stalno mesto v prvoligaški ekipi v sezoni 2017/2018.

Rezultati 3. DOL zahod so na voljo na povezavi.