Kljub dvema porazoma Krke na zadnjem turnirju v nedeljo, 9. 4. 2017, na Brezovici pri Ljubljani, je prva postava Krke prikazala ob vsem svojem vloženem trudu in na trenutke preveliki vnemi zelo dobro igro. Turnirja so se udeležili praktično vsi polfinalisti skupine A, KEKOOprema Žužemberk, Benquick volley iz Logatca, Brezovica in Krka.

Že uvodna tekma, ko so domači matadorji brez večjih napak odpravili Žužemberčane v dveh nizih, je dala pravo sliko razmerja trenutne moči domačih igralcev in ostalih sodelujočih ekip. Igralci Brezovice, ki jih trenira prekaljeni nekdanji odlični igralec Rozman, so v prvi tekmi proti Žužemberčanom uprizorili odbojko na zelo visoki kakovostni ravni. V dobrem mesecu dni so izredno napredovali v prav vseh odbojkarskih elementih, ekipa pa je sestavljena tako, da prav vsa igralna mesta odlično sovpadajo z fizičnimi, psihičnimi, mentalnimi in odbojkarskimi veščinami posameznih igralcev.

V drugi tekmi so Logatčani prav tako v dveh nizih, toda točkovno tesneje, kot predhodniki, premagali Žužemberk, ki so tako verjetno tudi podrli neslavni rekord kluba, saj so turnir zapustili brez dobljenega niza.

V tretji tekmi se je zasedba Logatca, ekipa, ki je bila že pred to tekmo zmagovalec A lige in ki je teden dni prej prav v Logatcu doživela svoj prvi poraz proti Krki, predstavila z izboljšano igro v obrambi, bloku in napadu. Toda tudi Petković, Fink, Peterlin, Šimc, Šetina, Pavlin in Peterlin so se “golijatu” skozi vso tekmo dokaj uspešno upirali z uspešnim blokiranjem (Pavlin, Petković, Šetina, Cimermančič), obrambo (Peterlin, Fink, Petkovi), servisi in napadi prek Petkovića, Šetine, Cimermančiča, Finka in Šetine. Prvi niz je dobil Logatec, drugega pa Krka. V tretjem nizu, ko so Krkaši odlično odigrali prvi del niza ter vodili z 10:8 pa je Logatec po napaki Cimermančiča v napadu, do zmage popeljal reservist Brovč z rizičnimi float servisi v cono 1 med slabo koncentrirana sprejemalca Krke, ko je zaostanek Logatca z 9:10 spremenil v vodstvo s 14 : 10! Tekmo je zaključil Fink z zgrešenim servisom – 15 : 11 za Benquick volley. Krkaši so skupaj v treh nizih napravili rekordno malo število neizsiljenih napak – 13. Posamezniki pa so se izkazali takole: David Cimermančič 6 točk in 4 napake, Domen Šetina 5 točk in dve napaki, Jaka Pavlin 4 točke in 4 napake, Tim Peterlin 1 točka, Aljaž Fink 5 točk in brez napak, Jure Vidmar je naredil eno napako, daleč najučinkovitejši pa je bil Jaka Petković, ki je Krki prispeval 15 točk in 4 napake. Zelo se je izkazal drugi podajalec Aljaž Šimc, ki je vstopil v igro v začetku drugega niza (0 : 2) ter s svojimi podajami in pristopom omogočil, da je Krka povedla z 20 : 15. Toda sprejemalska vrsta Krke je po tem vodstvu “pokleknila”, zato so bile potrebne nekatere taktične menjave, ob katerih je vstopil tudi prvi podajalec Tim Peterlin, ki je v končnici odigral prav tako zelo dobro ter Krko posledično obdržal v igri z izenačenjem v nizih na 1 : 1.

V zadnji tekmi turnirja igralci Brezovice s svojo igro skozi ves prvi niz Krki niso dovolili, da bi kakorkoli lahko ogrozili njihovo zmago in preboj na drugo mesto A lige in s tem izbiro “lažjih” nasprotnikov na papirju v polfinalu. V prvem nizu sta bila pri Krki Šetina in Petković zelo razpoložena za igro, toda ostali igralci niso prišli do svoje igre v napadu, organizaciji napada, sprejemu in bloku. Brezovčani so tako katastrofalno porazili Krko v prvem nizu s 25 : 12.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Obe ekipi sta bili izenačeni tako z igro kot z rezultatom do prve tretjine, ko je Brezovica izkoristila nekaj kontranapadov zaradi ponovno slabega sprejema Krke, ki so samo reševali žogo po paničnih reakcijah sprejemalske vrste – 13 : 10. Prednost se je izkazala za usodno, saj potem obe ekipi nista popuščali tako, da so domači obdržali prednost vse do konca niza, ki ga je zaključil Aljaž Fink z zgrešenim servisom – 25 : 22 za Brezovico.

Posamezniki Krke so se tokrat prikazali takole: David 3 točke in 8 napak, Domen 4 točke in le ena napaka, Jaka Pavlin 7 točk in 3 napake, Tim 1/1, Aljaž 2/2, libero Matevž 0/3 ter Jaka Petković 8/5. Krkaši so tako v dveh nizih napravili več napak, kot tekmo prej v treh nizih – kar 23.

Starejši dečki se bodo v soboto, 22. 4. 2017, pomerili na polfinalnem turnirju, kjer se bodo pomerili najprej z neporaženo ekipo A lige vzhod – Mariborom SGD Strdin, ki doslej niso izgubili niti niza.

V drugi tekmi pa se bosta pomerili KEKOOprema Žužemberk in ŠD Braslovče.

MOK