Sedmerica igralcev Krke je v nedeljo, 7. 5. 2017, pred približno 250 zelo bučnimi gledalci v kategoriji mini odbojke gostovala na svojem zadnjem turnirju v letošnji sezoni. V Veliki športni dvorani Hoče so bili uspešnejši od vrstnikov Panvite Pomgrad iz Murske Sobote s 3:0 in Hoč z 2:1 ter tako osvojili končno 13. mesto v kategoriji mini odbojke.

Udarna trojka Krke, ki so jo sestavljali Gabrijel Laknar, Žiga Kastelic in Jure Selan, je v prvem nizu prve tekme proti Panviti Pomgrad po izenačenju na 9. točki in začetni nervozi, ki se je odražala s kar sedmimi neizsiljenimi napakami, izpustila strah iz sebe ter z odličnimi obrambnimi akcijami in domiselnimi napadi le uspela napraviti prednost neulovljivih osmih točk – 20 : 12. Po odmoru Krke, ko se je trojka nasprotnikov pričela nevarno bližati (21:15), so Krkaši nanizali še štiri točke in zanesljivo dobili prvi niz na 15. točki – 25:15. Do konca niza je trojka napravila vsega 3 neizsiljene napake. V drugem nizu je Krkina trojka Marcel Hrovatič, Jan Udovič in Luc Hočevar Nahtigal povedla s 4:1 ter razliko uspešno branila vse do konca niza, ki so ga zasluženo dobili s 25:19. Predvsem so bili učinkoviti na začetnih udarcih.

V tretjem nizu je trener Panvite dal priložnost vsem ostalim igralcem. Krka pa je pričela z udarno trojko. Po začetnih udarcih Jureta Selana, ki se je na turnirju odlično izkazal v obrambnih nalogah, in vodstvu z 10:0 je v igro namesto njega vstopil Matic Kotnik. Krkaši niso popuščali in pri vodstvu Krke 18:1 in 21:2 sta v igro vstopila še Jan Udovič in Luc Hočevar Nahtigal. Povsem spremenjena trojka se je po seriji napak le zbrala in uspešno privedla niz do zmage s 25:11 in 3:0.

V drugi tekmi prvega niza je udarna postava Krke brez strahu in v svojem najboljšem nastopu v letošnji sezoni, kjer so igralci Krke povsem kontrolirali celotno lastno igralno polovico in izvedli veliko uspešnih napadov z udarci in varanji, prepustila domačim odbojkarjem le 6 točk. Trojka je napravila vsega 2 neizsiljeni napaki ter priigrala 13 točk. V drugem nizu sta bili obe trojki izenačeni do 7. točke, potem pa je prevladovala trojka domačih zaradi boljšega in pravočasnega gibanja nog pri sprejemanju žog, boljšega sprejemanja servisov in izvajanja le teh ter zaradi učinkoviteje izvedenih napadalnih akcij, ki so bile posledica večje fizične moči v primerjavi s Krkinimi igralci. Hoški odbojkarji so si tako priigrali prednost 17:10, ki so jo do konca niza povečali še za dve točki – 25:16.

V odločilnem tretjem nizu sta obe udarni trojki poizkušali vse, da bi si priigrali za svojo ekipo zmago. Trojka Krke je bila tokrat še bolj prepričljiva. Najprej je povedla s 6:2. Po odmoru Hoč pa so Žiga, Jure in Gabrijel v igri brez napak (naparvili so jih vsega dve) in z učinkovitostjo v napadu ter servisu ušli na 14:3. Priložnost za igro sta dobila še Luc in Matic. Z njima je v igri ostal kapetan Žiga. Predvsem na račun dobro izvedenih začetnih udarcev ter igre v obrambi se prednost ni stopila – 25:9.

Vse tekme so potekale v velikem hrupu, ki ga je ustvarilo več navijaških skupin, ki so spodbujali dekliške ekipe Nove KBM Branik, Formisa, Ankaran Hrvatini in ŽOK Šentvid finalnega turnirja, ki je potekal na vzporednem igrišču. Neposredno pa si je tekme dečkov ogledalo približno 50 gledalcev.

Statistični podatki tokrat izjemne udarne trojke: Jure Selan / 9 točk in dve neizsiljeni napaki, Gabrijel Laknar / 13 točk in 5 neizsiljenih napak, Žiga Kastelic / 25 točk in 7 neizsiljenih napak (vse v prvem nizu prve tekme).

Trojka Jure, Gabrijel in Žiga si je s pristopom, rednim delom na treningih in prikazano igro priigrala pravico nastopa v selekciji male odbojke, ki bo v soboto, 13. 5. 2017, v Kostanjevici na Krki.

MOK