Selekciji mlajših dečkov je v soboto, 13. 5. 2017, v telovadnici Osnovne šole Jožeta Gorjupa v Kostanjevici na Krki uspelo na svojem zadnjem turnirju prvič zmagati.

Premagali so Kostanjevico z 2:0 in Žirovnico z neuradnim izidom 2:1 ter uradnim izidom 2:0 zaradi nepopolne ekipe iz Žirovnice.

Krka je nastopila tudi z najštevilčnejšo zasedbo izmed vseh sodelujočih ekip, kar je odličen pokazatelj zagnanosti številnih igralcev, ki so sodelovali na turnirju. Če bi bilo v zapisniku tekme dovoljeno vpisati več članov, bi se turnirja lahko udeležilo še več članov MOK Krke.

Na turnirju, ki so se ga je poleg Krke udeležili vrstniki iz Radencev, Kostanjevice in Žirovnice, so nastopili vsi prisotni igralci Krke ter prikazali napredek v igri. Prav vsi igralci pa lahko še napredujejo z rednejšim delom na treningih.

Vse tri uradno odigrane nize je različna postava Krke uspela dobiti. V prvi tekmi prvega niza so nastopili Jure Vidmar, Nejc Makarovič, Žiga Kastelic in Borut Hočevar. Po začetnih odličnih obrambah četvorke domačih je Krka po 5. točki prevladovala v igri napadalnih akcij ter ušla za vodstvo z 12:8. Krka je zadržala ritem vse do konca niza in prepričljivo dobila niz s 25:15. V drugem nizu je trener Prah določil prav tako dokaj močno postavo: Matevž Hvala, Erazem Jakše, Aljaž Kopina in Žan Šuštarič. Po slabem začetku, ko je Kostanjevica vodila s 6 : 3, je omenjena četvorka pričela bolje sodelovati v smislu pozornosti, pravočasnosti in osredotočenosti na igro. Rezultat tega je bil tudi rezultatski preobrat. Krka je najprej izenačila na 7. točki, sledila je igra napak na obeh straneh, po 12. točki pa so se krkaši le sprostili, napravili manj napak, pokazali več uspešnih napadalnih akcij ter uspešno pripeljali niz do konca s 25 : 19.

V drugi tekmi prvega niza je proti četvorki Žirovnice – Egart, Jezeršek, Hiršenfelder in Vesković, pri katerih je manjkal najprodornejši napadalec, igrala četvorka Jure Vidmar, Matevž Hvala, Erazem Jakše in Žiga Kastelic. Žirovniška postava je pred približno 30 – timi gledalci prikazala čvrsto igro v obrambi in več kreativnosti v napadu ter dokazala, zakaj so v tej sezoni že dvakrat spravili na kolena Krko. V začetku niza, kljub petim zaporednim močnim napadom Vidmarja, so gostje iz Žirovnice z odlično obrambo uspeli nevtralizirati napade ter s tem odvzemali voljo najboljšima igralcema Krke – Matevžu Hvali in Juretu Vidmarju. Kljub temu Krka ni popustila predvsem na račun dobrih obramb vse četvorke in nekaterih nepotrebnih napak v napadu Žirovnice. Ko je po vodstvu Krke z 12 : 7 že kazalo, da se je Krkina postava ogrela na delovno in zmagovalno temperaturo, je sledil nalet Žirovnice. Najprej so močno popravili natančnost pri obrambni igri in organizaciji napadov, v napadu pa so bili natančni z udarci v vse 4 kote igralnega polja Krke. Matevž in Jure sta močno popustila z zavzetostjo, kar se je odražalo v neprimerni odbojkarski pripravi na vse akcije. Žirovnica je to s pridom izkoriščala in dosegla kar 8 zaporednih točk. Trener Prah je pri vodstvu 12 : 15 za Žirovnico vzel prvi odmor in opozoril četvorko na pristop in zavzetost. Nasveti so zalegli, saj so potem Jure, Matevž, Žiga in Erazem ob spodbudah staršev ujeli v obrambi več »težkih« žog kot posledica napadov Žirovnice. Prav tako so odgovorili z učinkovitostjo v napadu ter povsem obrnili tok niza. Krka je tako odgovorila z devetimi zaporednimi točkami – 21 : 15. V nadaljevanju je Krka z nadaljevanjem zavzete in učinkovite igre uspela zadržati prednost do zmage s 25 : 19.

V drugem neuradnem nizu so za Krko prvič na turnirju nastopili še Jakob Auersperger, Gabrijel Laknar, Aljaž Vidic in Jure Selan. Žirovnica pa je zaradi nepopolne ekipe nastopila s prvo četvorko. Kljub visoki zmagi Žirovnice v 2. nizu so se Jakob, Aljaž, Jure in Gabrijel (ter trener z nasveti) dobro trudili in nakazali, da si želijo v prihodnje prikazati še več.

Ekipi sta se dogovorili, da odigrata še en niz. Tokrat so za Krko nastopili Jure Vidmar, Aljaž Kopina, Žan Šuštarič in Nejc Makarovič. Četvorka Krke je pokazala v tem nizu tisto, kar kažejo na zadnjih treningih predvsem na račun večje sproščenosti, saj so igralci vedeli, da so tekmo zaradi nepopolne zasedbe gostov iz Žirovnice že dobili. Ekipi sta bili dokaj izenačeni toda manj napak so napravili dečki Krke, ki so niz zmagali s 25:21.

Z zmagama je mlajša selekcija MOK Krka osvojila v državnem prvenstvu končno 13. mesto.

MOK