V sklopu tekmovanj za Pokal Novega mesta, je Moški odbojkarski klub Krka to soboto in nedeljo pod pokroviteljstvom MO Novo mesto in v sodelovanju z Zavodom Novo mesto organiziral dvodnevni mednarodni odbojkarski turnir.

Turnirja so se poleg domačega kluba, čigar generalna pokroviteljica je tovarna zdravil Krka, udeležile še renomirane odbojkarske ekipe Triglava iz Kranja, Mladosti iz Zagreba (Hrvaška) in OK Graz iz Graza (Avstrija).

Tekmovalno zahteven in odbojkarsko kvaliteten turnir je kljub napetim borbam minil v prijateljskem vzdušju. Gostje so bili navdušeni nad prijaznostjo Novega mesta in nad storitvami, ki sta nam jih nudila Hotel Center s svojimi nastanitvenimi možnostmi in Bistro Marof, kjer so poskrbeli za prehrano. V naši matični dvorani, ŠD Marof, pa smo skupaj z Zavodom Novo mesto izpeljali celoten tekmovalni del.

Veseli smo bili pozitivnega odziva naših gostov in pohval, ki smo jih bili deležni glede same organizacije turnirja in verjamemo, da smo skupaj kar nekaj prispevali k prepoznavnosti in krepitvi dobrega imena Novega mesta. Po zagotovilih se bodo tokratni gosti v Novo mesto radi vračali, naša tekmovalna in prijateljska druženja pa se bodo nadaljevala na podobnih turnirjih doma, v Avstriji in na Hrvaškem.

Rezultati tekem

  • Triglav – Krka 3:1
  • Mladost – Graz 3:2
  • Graz – Krka 2:0*
  • Mladost – Triglav 2:1*
  • Triglav – Graz 3:2
  • Mladost – Krka 3:1

*Igralo se je na dva dobljena niza.

Končni vrstni red

  1. Mladost
  2. Triglav
  3. Graz
  4. Krka

Več fotografij najdete na naši Facebook strani.