V nedeljo, 8.10. 2017, je ekipa mladincev nastopila na turnirju osmine finala v Državnem prvenstvu mladincev.

Turnirja so se udeležile domačin Kostanjevica, SEP Mokronog, Kekooprema Žužemberk in Krka.

Za Krko so nastopili: Anže Borin ©, Maj Mišjak (L), Aljoša Kafol, Jaka Petković, Tibor Kovačič, Benjamin Gašpar, Fran Brkopec, Tadej Mohorčič, Sašo Gotenc in Tadej Mohorčič.

Rezultati:
Kostanjevica na Krki – Krka 1:2 (-22, 20, -13)
SEP Mokronog – KekoOprema Žužemberk 0:2 (-8, -13)
Krka* – KekoOprema Žužemberk 2:0 (21, 19)
Kostanjevica na Krki – SEP Mokronog 2:0 (14. 15)
KekoOprema Žužemberk – Kostanjevica na Krki** 1:2 (-22, 18, -14)
* – v 1/4 finale kot prvouvrščeni
** v 1/4 finale kot drugouvrščeni

V prvi tekmi smo se pomerili proti domači Kostanjevici, ki se je izkazala kot zelo borbena in trdoživa ekipa. V prvem nizu so domačini pokazali preveč spoštovanja in zapravljali lepe priložnosti, da bi dobili že prvi niz. V naši ekipi je bila opazna neuigranost, saj prvokategornika Borin in Kafol ne trenirata več v selekciji mlajših članov, pač pa sta polnopravna člana prve ekipe. Vseeno smo prvi niz izvlekli rutinirano v končnici niza z 25:22. V drugem je zopet bolje začela Kostanjevica, ki je v sredini niza znašala velikih sedem točk. Krka se je ustavila v rotaciji s podajalcem v C1 in nikakor nam ni uspelo zaključiti žoge. Korektorja Kovačiča je zamenjal novinec v ekipi Gašpar Benjamin, ki je ekipo Kostanjevice pred letošnjo sezono zamenjal za Krkin dres. Vseeno smo ostali mirni in igro postavili na noge z vstopom Mohorčiča, ki je z serijo skok servisov zmanjšal razliko. Kljub pritisku v končnici, je Kostanjevica ubranila vodstvo in niz končala z 25:20. V odločilnem tretjem nizu smo zaigrali bistveno bolje v začetku; stran smo zamenjali pri rezultatu 8:6 za Krko, vendar je Kostanjevica zopet naredila serijo točk in uspela rezultat izenačiti pri 13:13. Točko smo vendarle obrnili na 14 z Gotencem in takoj z odličnim blokom Brkopca končali tekmo z 15:13.

Počakali smo na dvoboj med Žužemberkom in Mokronogom in se pomerili z zmagovalcem tega dvoboja. Prepričljivo z 2:0 so bili boljši Žužemberčani.

Žužemberk ima mlado in neizkušeno ekipo v kategoriji mladincev in so v veliki želji napravili kar nekaj napak, ki so jih stale, da bi bili v dvoboju bolj konkurenčni. Največ zaslug za to imajo igralci Krke, ki so v tej tekmi igrali veliko bolje kot prvo tekmo proti Kostanjevici. Odločilen je bil agresiven servis, ki je onemogočal igro po sredini mreže. Vseeno sta Travnik in Rojc uspešno zaključevala v primerih, ko naš blok ni bil tehnično sestavljen, saj sta hitri roki napadalcev našli najmanjše luknje in nepravilnosti v bloku. Težko je igrati celotno srečanje samo prek dveh napadalcev in samo iz cone štiri, zato so v drugem delu srečanja naši blokerji prišli na svoj račun in naredili veliko dotikov v bloku kot tudi neposrednih blokov. Brkopec in Pavlin sta delovala vedno bolj čvrsto ob pomoči krajnih blokerjev Kovačiča in Kafola. Travniku in Rojcu je proti koncu pojenjala sapa in točk iz cone štiri ni bilo več veliko. Oba niza so naši fantje odigrali na visokem nivoju, predvsem smo zadovoljni z skoraj neprebojno sprejemalsko vrsto (Borin, Gotenc, Mišjak), ki je podajalcu Kafolu omogočala enostavno organizacijo napada. Veseli in ponosni smo, da smo v mladinsko ekipo dobili Jako Pavlina, ki s svojo mirnostjo, zrelostjo in razumevanjem odbojkarske igre dokazuje svojo nadarjenost za ta šport.

V nadaljevanju turnirja je Kostanjevica premagala Mokronog in si priborila zadnjo priložnost za uvrstitev na četrtfinalni turnir. V zadnji tekmi dneva jih je čakal Žužemberk in po pričakovanjih je bila tekma zelo izenačena in napeta. V odločilnem tretjem nizu so krajšo potegnili suhokranjci, ki so izgubili zadnji niz na razliko, Kostanjevica pa se je pod mladega in nadobudnega trenerja Nejca Tomazina veselila uvrstitve v četrfinale.

Četrtfinalni turnir bo na sporedu 29.10., organizator pa bo znan ob zaključku razpisa za organizacijo.

Povezave: